La CASS recorda que la interrupció de l’embaràs no és legal i no la pot sufragar

En el cas de la parella que ha denunciat el canvi de criteri de la parapública, la Seguretat Social assegura que ha pres en cada moment la decisió escaient amb la informació de què disposava

Un detall de la façana principal de la CASS.
Un detall de la façana principal de la CASS. Toni Solanelles

“La posició de la CASS continua essent la mateixa en el tema de la interrupció voluntària d'un embaràs: la llei no ho contempla i per tant és una prestació no coberta per la CASS.” Evidentment, la Seguretat Social no podia sortir-se del guió després que una parella hagi denunciat públicament que al mes d’agost la parapública va comunicar-los que assumiria una part dels costos mèdics d’un avortament decidit per raons científiques i que aquest mateix dimecres els va anunciar que ho descartava.

Per a la Seguretat Social, no hi va haver cap canvi de criteri sinó que simplement es va prendre en cada moment la decisió escaient en funció de la informació de què es disposava, segons que han assegurat fonts oficials de la parapública. Així, “creiem que la resolució és correcta, i com en totes les resolucions, oferim als assegurats la via de recurs si no hi estan d’acord”. Els afectats molt probablement no faran cap recurs. Saben ‘el que hi ha’.

La façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.

Relacionat

La CASS descarta reemborsar una interrupció d’embaràs quan ja ho havia aprovat

Però també deixen clar que des del primer moment, des d’abans fins i tot que es fes la demanda de reemborsament l’abril, la CASS estava al corrent, perquè havia ja cofinançat altres actes mèdics que ja conduïen cap al que al final va ser, la decisió d’interrompre l’embaràs a la setmana 37 de la gestació davant l’evidència mèdica, científica, que el bebè que havia de néixer hauria de quedar per sempre més en un llit per les dolences que patiria.

La situació ha enutjat i molt els col·lectius feministes i de defensa dels drets humans i de la dona. Però és un enfadament parcial, puntual, en certa manera. “És molt trist”, remarca  Aurora Baena, una de les portaveus d’Acció Feminista, que lamenta “aquesta situació tan hipòcrita”. Alhora, però, remarca que “està bé que surtin casos com aquests. Que la gent expliqui la seva situació, que no es quedi en l’anonimat. I que al final es parli i se sàpiga que està passant tot això”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending