La CASS creu que els dos empleats que han donat positiu per Covid-19 no han posat en risc cap usuari

Els dos treballadors no han tingut contacte entre ells i es troben aïllats al seu domicili, igual que altres 10 membres més del personal que segueixen fent la feina a distància

Façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella.
Façana de la CASS, al carrer Joan Maragall d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Els dirigents de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) entenen que cap dels dos positius per coronavirus detectats els darrers dies han suposat un risc per als usuaris que realitzen tràmits de forma presencial a la seu de la parapública. Fonts de la companyia han posat en relleu que cap dels dos empleats fan tasques de cara al públic i, per tant, difícilment hauran pogut provocar algun contagi més enllà dels seus companys. A banda, s’ha volgut reforçar el missatge a la plantilla de la necessitat de complir estrictament les mesures sanitàries.

El primer dels positius es va detectar el divendres. El segon, el dilluns. De seguida es va aplicar el protocol establert des de Salut: aïllament dels afectats i recerca dels possibles contactes. En principi, s’entén que entre els dos treballadors contagiats no hi havia hagut interrelació. Per tant, s’entén que la malaltia té un origen diferent en cadascú d’ells.

La CASS assegura que el personal compleix tots els protocols per evitar el risc de contagi, però s’ha enviat un missatge intern a tots ells per recordar la importància de fer un seguiment estricte

Arran de la recerca epidemiològica, s’han localitzat deu empleats més de la parapública que haurien tingut contacte amb els positius. Per tant, se’ls ha aplicat el protocol d’aïllament establert en aquests casos. Tot i això, continuen actius amb les seves tasques a la CASS, ja que poden fer teletreball. En aquest sentit, les fonts consultades han recordat que l’experiència amb la feina des del domicili adquirida durant les setmanes de confinament ha estat molt útil.

Des de l’entitat s’ha deixat clar que cap dels dos empleats treballa en tasques d’atenció al públic. Per tant, es confia que, en no tenir contacte amb els usuaris, no cal témer perquè hagin contagiat algun.

Arran dels dos positius, des de la CASS s’ha volgut enviar un missatge de recordatori a tota la plantilla remarcant la importància de fer un seguiment estricte de tots els protocols de seguretat marcats per minimitzar el risc de contagi amb el coronavirus. Fonts de la parapública, però, han deixat clar que aquests ja s’estaven complint.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending