La CASS cobrirà al 100% el tractament de la fibrosi quística

Un any de tractament comporta una despesa en farmàcia de 120.000 euros per a la persona que pateix la malaltia

Una caixa del medicament Kaftrio.
Una caixa del medicament Kaftrio.

El tractament de fibrosi quística amb Kaftrio tindrà cobertura del 100% per part de la CASS després de l'aprovació per part del Consell de Ministres. Un tractament que comporta una despesa de 120.000 euros anuals.

La Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS) cobrirà el 100% d'un medicament d'alta complexitat per tractar la fibrosi quística en pacients de sis anys o més amb una mutació genètica concreta. Així ho han acordat en sessió de Consell de Ministres i que, com ha especificat el ministre Portaveu, Eric Jover, la despesa farmacèutica en aquest cas és de "120.000 euros per un any de tractament". Cal recordar que, fins ara, la parapública només feia la cobertura en un 75%.

El medicament en concret és el Kaftrio, que combina l'ivacaftor, tezacaftor i elexacaftor, i que la dispensació d'aquest es fa només en àmbit hospitalari.

Cal recordar que el medicament ivacaftor sol ja es troba inclòs en el reglament de medicaments d'alta complexitat. Tanmateix, la comissió de medicaments d'alta complexitat recomana l'ús de la combinació dels tres per tractar la malaltia quan el Kaftrio és recomanat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending