La CASS avisa que per fer visites telemàtiques cal establir protocols de funcionament

Durant els cinc primers mesos de l’any, les consultes a metges van caure un 9%, amb un descens del 30% de les fetes als especialistes i un increment del 14% de les de generalistes

La façana de la seu de la CASS.
La façana de la seu de la CASS. ALTAVEU

Implementar de forma definitiva les visites mèdiques telemàtiques requereix l’establiment de protocols i normes de funcionament que garanteixin un ús adequat d’aquesta fórmula. Així ho adverteix la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), després d’avaluar el funcionament del sistema durant els mesos crítics de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Durant aquest temps, es van incrementar les consultes a metges generalistes i, en canvi, van caure les efectuades als especialistes.

El consell d’administració de la CASS celebrat aquest dimarts ha analitzat l’informe sobre l’impacte de les visites telemàtiques. Es recorda que, a partir de la segona quinzena de març, quan va esclatar l’emergència sanitària i es va dictar la recomanació de confinament, es va assolir un acord entre la companyia, el ministeri de Salut i el Col·legi de Metges per permetre i abonar les visites no presencials, tant als facultatius de capçalera com als especialistes i psiquiatres.

De l’anàlisi de l’informe, la CASS extreu diverses conclusions. En primer lloc, el fet que durant els cinc primers mesos de 2020 s’han fet un 9% menys de visites. La distribució, però, no és uniforme. Així, mentre les consultes a generalistes han crescut un 14%, les d’especialistes han baixat un 29,8%. També s’ha constatat que les visites no presencials s’han concentrat en l’atenció primera.

La companyia no tanca la porta a mantenir aquest tipus de consultes, però avisa que abans caldria fer una regulació. “Necessita prèviament establir els protocols i normes de funcionament que garanteixin l'ús adequat i eficient d'aquesta nova forma de treballar”, adverteixen des de la CASS.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending