Els casos actius se situen a un nivell previ a la irrupció de la variant Delta

Al llarg del cap de setmana, s’han diagnosticat només set contagis, fet que combinat amb 27 altes ha permès redir en vint els pacients amb la malaltia, que cauen a 54, dada que no es veia des de l’agost de l’any passat

L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

La pandèmia segueix en franca remissió. De fet, algunes de les xifres s’han tornat a situar al nivell de finals de juny, just abans de la irrupció de la variant Delta. Un bon exemple és la situació dels casos actius. Després d’un cap de setmana amb només set nous contagis, han patit una considerable davallada, fins a poc per sobre del centenar. A la vegada, també hi ha un pacient menys a l’hospital.

A inicis de juliol, l’arribada de la soca originàriament sorgida de l’Índia, molt més contagiosa, va provocar un repunt dels contagis, tant als països de l’entorn com al Principat. Els positius es van disparar i van tirar per terra la bona evolució que la pandèmia havia tingut des de Setmana Santa. Al llarg de l’agost, però, la situació ha tornat a millorar. I ara, en certa forma, es pot dir que s’ha tornat al moment previ a la irrupció de la variant Delta.

Al llarg del cap de setmana, un dels pacients ingressats a l’hospital ha estat donat d'alta i, per tant, només en queden quatre, dels quals únicament un a cures intensives

Al llarg del cap de setmana, Salut ha detectat únicament set contagis. Per tant, una mitjana baixa, per sota dels tres nous pacients diaris. D’aquesta forma, ja són 15.032 les infeccions detectades al Principat des de l’esclat de la crisi sanitària. Paral·lelament, s’han anat donant noves altes, fins a 27.

I això, per tant, suposa un balanç positiu de 20 pacients actius menys. De 74 baixen a 54. Fins i tot, es tracta d’una dada millor que les registrades a finals de juny, quan els casos actius van arribar a situar-se en 56. Per tant, cal remuntar-se més d’un any enrere, a inicis d’agost del 2020 per trobar una xifra tan baixa. Just abans de la segona onada.

L’única diferència entre les dades del juny i les actuals es troba a l’hospital. Llavors, no hi havia cap persona ingressada al centre sanitari. Ara encara resten quatre, després d’una alta que s’ha donat al llarg del cap de setmana. D’ells, tres es troben a planta i ja només un, sense respiració assistida, a la unitat de cures intensives.

I tot això a l’espera que a finals de setmana -inicialment està previst per a dijous-, es reprengui la campanya de vacunació. Llavors, es començaran a inocular segones dosis d’AstraZeneca i primeres de Moderna. Per ara, s’han administrat 95.916 vaccins, que han permès que fins 44.992 persones tinguin ja la pauta completa.

Comentaris

Trending