Els casos actius de Covid baixen per sota dels 200 i s’espera una sisena onada després de vacances

Les darreres hores s’han notificat setze contagis nous i l’índex de reproducció del virus es manté molt per sota de l’1, ara mateix al 0,7

Joan Martínez Benazet durant la compareixença.
Joan Martínez Benazet durant la compareixença.

Els malalts oficialment actius de Covid han passat per sota dels dos-cents després del còmput d’altes i nous contagis haguts les darreres hores. Actualment hi ha 199 casos actius després que s’hagin notificat les darreres hores setze nous contagis. La situació es manté molt estable, amb un índex de reproducció del virus molt per sota de l’1, en concret, hores d’ara, del 0,7. Salut preveu una sisena onada per després de les vacances d’estiu.

Segons les dades facilitades aquest matí pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, fins a l’actualitat i des de l’inici de la pandèmia s’han diagnosticat fins a 14.924 infeccions, de les quals s’han recuperat 14.596. Fins ara han perdut la vida, amb vinculacions amb la Covid, 129 persones. I hi ha ara formalment malaltes, com s’ha dit, 129 persones. La pressió hospitalària es manté molt baixa.

En aquest sentit, el titular de Salut ha explicat que hi ha tres pacients a planta, dels quals els dos que hi han ingressat més recentment són “de molt poca gravetat” i es preveu que siguin alta hospitalària en breu. Alhora, a l’UCI hi ha dos ingressats, els dos que hi ha des de l’inici de la cinquena onada, un dels quals, un turista que es va trobar malament estan al Principat.

Martínez Benazet ha advertit d’una sisena onada quan finalitzi el període de vacances la intensitat de la qual ara no es pot preveure. No obstant el titular de Salut espera que amb el fet de tenir un alt nivell de la població vacunada la força d’aquest nou rebrot de la malaltia sigui cada vegada menor. Amb tot, el ministre ha recordat que hi continua havent a disposició els ‘stop labs’ per fer-se proves de detecció sempre que les persones creguin que han estat exposats a un risc de possible contagi.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending