Els casos actius de Covid-19 baixen dels 600 per primer cop en setmanes

La combinació de tot just 24 nous positius en les darreres hores i de 77 altes permet situar la dada en 559, a la vegada que la taxa de reproducció es torna a reduir fins a un 0,86

Una vista de l'exterior de l'hospital.
Una vista de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

Per primer cop en moltes setmanes, els casos actius de coronavirus han baixat dels 600. Això ha estat possible gràcies al fet que, per una banda, en les darreres hores només s’han diagnosticat 24 nous positius. En canvi, Salut ha comptabilitat fins a 77 noves altes. Des del Govern, a més, s’ha volgut destacar que la taxa de reproducció de la malaltia continua a la baixa i ara se situa en un 0,86.

Així es desprèn de l’actualització de dades epidemiològiques compartida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Entre diumenge i aquest dilluns, s’han diagnosticat 24 nous pacients. Això suposa que, des de l’esclat de la pandèmia, al març de l’any passat, ja són 10.275 les persones residents al Principat que s’han infectat amb el coronavirus. D’aquestes, 106 han perdut la vida.

Hi ha 26 pacients ingressats a l’hospital, dels quals setze a planta i deu, tots ells intubats, a la unitat de cures intensives

Actualment, hi ha 559 pacients encara actius. Per tant, 53 menys que diumenge i, per primer cop en setmanes, una xifra per sota dels 600 afectats. Això és en part gràcies al fet que s’han pogut donar 77 noves altes, el que situa en 9.610 les persones que han aconseguit superar la malaltia.

A l’hospital de Meritxell es troben ingressats 25 pacients. Quinze es troben a planta i deu més a la unitat de cures intensives, tots ells sota ventilació mecànica. La planta Covid del Cedre es manté buida.

Pel que fa al sistema escoltar, es mantenen nou classes amb tots els seus alumnes confinats a domicili. Setze tenen afectació parcial, amb algun dels seus estudiants aïllats. Sobre el control que es fa als diferents sistemes educatius, Benazet ha destacat que dels 18.421 tests fets en les darreres setmanes en el marc del cribratge a la població escolar, només un 0,35% ha sortit positiu. Tot just, 78 casos. “Són una gran ajuda de control de la pandèmia i ens permeten mantenir més aules obertes”, ha afirmat.

Amb totes aquestes dades, la taxa de reproducció ha tornat a reduir-se lleugerament. Se situa ara en el 0,86. El ministre ha indicat que “seguim amb el bon comportament de les darreres setmanes” i ha destacat que “ja fa tres que estem per sota l’1”, fet que ha qualificat “d’encoratjador”. Tot i això, ha llançat un avís: “Donades les notícies d’arreu cal seguir extremant les mesures de protecció i de limitacions de les relacions socials per evitar rebrots”.

Etiquetes

Comentaris

Trending