Els casos actius de coronavirus tornen a situar-se per sota dels 600

Salut ha detectat 44 nous positius en les darreres 24 hores i s’han recuperat un total de 77 pacients

Espot i Benazet, aquesta tarda a la roda de premsa celebrada a Govern
Espot i Benazet, aquesta tarda a la roda de premsa celebrada a Govern Govern d'Andorra

El ministre de Salut, Joan Martinez Benazet ha informat aquest dilluns durant l’actualització sanitària que s’han detectat 44 nous positius de coronavirus en les darreres 24 hores, situant els casos totals en 7.382 -6.524 corresponen a la segona onada-. Pel que fa als ciutadans que han superat el virus, el total és de 6.706 (+77), fet que suposa una rebaixa de 33 casos actius, arribant als 597. El nombre de defuncions, després de la malaurada mort d’un pacient ingressat a l’hospital el passat diumenge, és de 79.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 19 persones ingressades a l’hospital, 16 a la ‘planta covid’ i 3 a l’UCI, de les quals 1 requereix ventilació mecànica. Respecte al nombre d’aules sota vigilància activa, hi ha 12 classes totalment confinades i 14 de manera parcial. Com a notícia positiva, el Cedre continua sense acollir pacients.

Finalment, Benazet ha declarat que els últims dies s’ha registrat un petit repunt de la pandèmia, amb una mitjana de 48,6 nous positius els darrers tres dies i un petit increment en la taxa de reproducció del coronavirus, que se situa en 0,91. No obstant això, el ministre confia a controlar la situació en els pròxims dies.

Gràfica que il·lustra el nivell de risc de contagi de la Covid-19 segons les diferents tipologies
Gràfica que il·lustra el nivell de risc de contagi de la Covid-19 segons les diferents tipologies

 

Comentaris

Trending