Els casos actius de coronavirus, a prop de caure per sota de la barrera dels 200

Salut ha detectat únicament catorze nous contagis les darreres hores mentre que es manté molt controlada la pressió sobre l’hospital, amb tot just tres pacients ingressats

Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

El nombre de pacients actius amb coronavirus està a punt de davallar dels 200. Un fet això no es donava des de mitjans del mes d’agost, coincidint amb l’estat inicial de la segona onada. Això és possible gràcies al fet que, una jornada més, els nous positius es mantenen a nivells relativament baixos, fet que també succeeix amb el nombre d’ingressats per culpa de la malaltia a l’hospital de Meritxell.

Salut ha notificat aquest dimarts tot just catorze nous infectats. Per tant, es manté la mitjana dels darrers dies, al voltant de la quinzena de diagnòstics diaris. En total, el virus ha afectat a Andorra 13.569 persones. La millor notícia torna a ser que no cal lamentar cap defunció. Per tant, es mantenen els 127 registrats, malauradament, fins ara.

Paral·lelament, aquestes darreres hores s’han pogut donar 23 altes. Per tant, es torna a reduir el nombre de pacients actius amb la malaltia. De 217 baixen a 208, molt a prop, doncs, de trencar la barrera dels 200 casos, un fet que no succeïa des de la tercera setmana d’agost.

Una altra dada positiva és el fet que a l’hospital es mantenen únicament tres persones ingressades. Una a planta i dos més a la unitat de cures intensives. D’elles, només una intubada. Per tant, la pressió que genera la pandèmia sobre el sistema sanitari segueix força controlada.

També millora la situació al sistema escolar, amb només onze aules amb alumnes aïllats, set menys que dilluns. En dos dels casos, tots els estudiants estan confinats mentre que en nou la situació afecta només a alguns d’ells. A banda, es fa vigilància passiva sobre 24 grups.

Etiquetes

Comentaris

Trending