Els casos actius de coronavirus baixen per sota dels 400

En les darreres hores, s’han detectat 35 nous positius al mateix temps que s’han donat 45 altes i la taxa de reproducció de la malaltia se situa en el 0,89

Benazet, durant la roda de premsa.
Benazet, durant la roda de premsa. SFGA

Les dades epidemiològiques continuen mostrant una relaxació de la pandèmia. Aquest divendres, s’ha baixat de la barrera dels 400 casos actius, fet que no succeïa des de finals d’estiu. En les darreres hores, s’han diagnosticat 35 nous positius, segons s’ha informat des de Salut. També es manté continguda la taxa de reproducció, que se situa en un 0,89.

Així s’ha posat en relleu amb l’actualització de dades feta pública des del Govern. El nombre de casos totals des de l’esclat de l’epidèmia, al març, ascendeix ja a 10.645 després dels 35 nous diagnòstics de les darreres hores. La dada, ha admès el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, és lleugerament superior a la dels últims dies, però ho ha atribuït als “dent de serra habituals” provocat en funció del nombre de proves realitzat. Sobre aquestes, ha remarcat que el percentatge de positivitat és baix, tot just un 3%. La taxa de reproducció se situa en un 0,89.

En les darreres hores també s’han pogut donar fins a 45 noves altes. Amb aquestes, ja són 10.146 les persones que han superat la Covid-19 a Andorra. De retruc, s’ha produït una altra davallada, petita, però al cap i a la fi, descens, dels casos actius. Deu menys que permeten baixar per primer cop en mesos de la barrera dels 400. Des d’inicis de setembre no hi havia una xifra tan baixa: 392.

A l’hospital hi continuen ingressades divuit persones. Vuit es troben a planta i les altres deu a la unitat de cures intensives. La millora en aquesta àrea és el fet que s’ha pogut retirar la ventilació mecànica a tres dels pacients.

Pel que fa al sistema escolar, les vacances de Carnával han ajudat a relaxar l’afectació. Queden només dotze aules sota vigilància activa; és a dir, amb algun alumne aïllat a casa seva. Dues ho estan totalment i en deu casos més hi ha només algun estudiant confinat.

Tot i que les dades són positives, Benazet ha tornat a llançar una advertència clara i contundent. “La bona evolució es deu a les mesures i les restriccions adoptades; però, sobretot, al bon comportament dels ciutadans. Si ara ens relaxem, tornarem a tenir un increment de casos”, ha avisat. Per això, entén que “fins que no passin uns mesos, fins que no hi hagi més gent vacunada i hi hagi millor temps, hem de seguir amb aquesta prudència”.

Etiquetes

Comentaris

Trending