Els casos actius de coronavirus baixen al nivell de mitjans de setembre

Hi ha 426 pacients amb la malaltia mentre que el nombre de persones que l’han superada des de l’esclat de la pandèmia pugen per sobre de les 10.000

L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.
L'entrada del servei d'urgències de l'hospital.

Ja són més de 10.000 les persones que, a Andorra, s’han infectat amb el coronavirus i l’han superat. En les darreres hores, fins a 57 pacients han rebut l’alta al mateix temps que només s’han detectat 17 positius. Per això, una altra dada positiva és que el nombre de casos actius es troba molt a prop de baixar de la barrera dels 400. No n’hi havia tan pocs des del setembre, quan va començar a desfermar-se la segona onada de la pandèmia.

A poc a poc, la tercera onada va relaxant-se. L’actualització sanitària feta pública des de l’executiu manté la tendència dels últims dies, amb una considerable millora dels indicadors epidemiològics. Un bon exemple és el fet que entre dilluns i dimarts només s’han detectat 17 nous positius, una de les xifres més baixes de les darreres setmanes. Això sí, caldrà veure fins a quin punt pot estar influenciada pel fet de venir de tres dies festius consecutius.

Salut ha detectat en les darreres 24 hores tot just 17 nous positius de Covid-19, una de les xifres més baixes dels últims mesos

Amb aquests nous casos, ja són 10.555 els pacients que, des de l’esclat de la pandèmia, en pocs dies farà un any, han contret la malaltia al Principat. D’aquests, més de 10.000 l’han superada: 10.022 segons les dades del Govern. Malauradament, cal recordar que 107 han perdut la vida.

Resten, ara mateix, 426 pacients actius. És a dir, 40 menys que dilluns. Així, aquest indicador manté la baixada continuada de les darreres setmanes i se situa en el nivell més baix des del setembre, quan va començar a desbordar-se la segona onada.

D’aquests pacients, hi ha 22 ingressats a l’hospital de Meritxell, un menys que dilluns. Onze es troben a planta i els altres onze a la unitat de cures intensives. D’aquests, nou requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha 17 aules amb algun i tots els alumnes confinats al seu domicili -el que, tècnicament, es coneix com a vigilància activa-. Quatre classes tenen tots els estudiants aïllats mentre que 13 només alguns dels integrants. Dotze grups més es troben sota vigilància passiva.

Pel que fa a la vacunació, continua la segona tongada de Pfizer. Durant el dilluns, es van inocular dosis a 83 persones.  

Comentaris (1)

Trending