Els casos actius de coronavirus baixen del miler per primer cop en un mes

Salut ha diagnosticat 40 casos nous en les darreres 24 hores, fet que sembla confirmar l’alentiment en la propagació de la Covid-19

Una imatge de l'hospital presa des de la terrassa.
Una imatge de l'hospital presa des de la terrassa. Toni Solanelles

El nombre de contagis de coronavirus segueix la tònica de desacceleració dels darrers dies. En les últimes 24 hores, s’han detectat només 40 casos nous. Això, confirmat amb el nombre d’altes donades, ha permès que, per primer cop en diverses setmanes, els casos actius baixin per sota del miler. En concret, a 997. La pressió al sistema sanitari també se segueix reduint, amb dos persones menys ingressades a l’hospital de Meritxell.

Els 40 pacients diagnosticats els darrers dies suposen la xifra més baixa de contagis diaris des de fa moltes setmanes, si es descompten els dimarts passats, causats per un problema amb una de les màquines que analitza les mostres. Per primer com en molt de temps la dada queda per sota dels 50 per jornada i, ara, caldrà veure si la tendència es manté en les properes actualitzacions. Des de l’inici de la pandèmia, fins a 5.437 ciutadans han patit el coronavirus al Principat, dels quals 4.620 durant la segona onada encetada al juliol.

Les classes amb algun (o tots) els alumnes aïllats per casos de coronavirus passen de 31 a 41, vuit de les quals amb tots els estudiants confinats

Aquesta bona dada es combina amb les altes donades entre dilluns i dimarts (77 per a un total de 4.409 recuperats al llarg de tota la crisi sanitària) i permet que el nombre de casos considerats actius descendeixi, per primer cop en molt de temps, per sota del miler. Ara mateix, hi ha 997 pacients amb la malaltia. Cal remuntar a inicis d’octubre per trobar una dada més baixa.

D’aquests, 25 es troben ingressats a l’hospital. Són dues persones menys que en la darrera actualització. 18 es troben a planta i 7 a la unitat de cures intensives, tots ells intubats. Un dels pacients que es trobava a aquest servei ha pogut abandonar-lo en les darreres hores. A banda, es mantenen quatre padrins interns a l’àrea Covid-19 del centre sociosanitari El Cedre.

Pel que fa a les escoles, creixen les classes amb algun alumne confinat. De les 31 de dilluns s’ha passat a 41. D’aquestes, vuit totalment i 33 amb només algun estudiant. A més, sobre 27 aules més es fa vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending