Els casos actius de coronavirus baixen fins als 560

Benazet ha anunciat que els protocols sanitaris per Nadal s’aprovaran al consell de ministres i es faran públics en pocs dies

El ministre Benazet, aquesta tarda a l'edifici administratiu de Govern
El ministre Benazet, aquesta tarda a l'edifici administratiu de Govern Govern d'Andorra

Es manté la davallada de casos actius. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest divendres que s’han detectat 46 ciutadans afectats per la Covid-19 en les darreres 24 hores, però també s’ha constatat la recuperació de 93 persones, fixant els casos actius en 560. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha 15 pacients ingressats a la ‘planta Covid’ de l’hospital i 2 a l’UCI, dels quals un requereix ventilació mecànica. A la residència del Cedre no hi ha cap pacient i tampoc s’ha lamentat cap víctima des d’ahir.

El total de casos detectats des que va esclatar la pandèmia de coronavirus ascendeixen a 7236, dels quals 6.378 pertanyen a la segona onada. D’altra banda, s’acumulen 6.598 recuperats -5.793  de la segona onada- i els casos actius ja estan per sota dels 600. Respecte a la situació a la comunitat educativa, Benazet ha declarat que hi ha 19 aules en vigilància, de les quals 8 estan totalment confinades i 11 es controlen parcialment.

Encara que la taxa de reproducció no s’ha pogut actualitzar aquesta tarda, el ministre ha assegurat que se situa entre 0,8 i 0,88

Encara que la taxa de reproducció no s’ha pogut actualitzar aquesta tarda, el ministre ha assegurat que se situa entre 0,8 i 0,88. El que si ha pogut confirmar el titular de Salut, és que dels 15 treballadors i 6 interns que es van contagiar al centre penitenciari només queden 3 empleats pendents de rebre l’alta.

Benazet, com ja és habitual, ha demanat responsabilitat a la ciutadania. “Ens agradaria molt seguir en aquesta situació, almenys, fins a les festes de Nadal. Ens preocupa especialment que les trobades familiars de manera simultània puguin iniciar una tercera onada molt intensa de cara al gener”, ha alertat, i ha afegit que “els protocols de Nadal s’han d’aprovar al consell de ministres, però seran públics d’aquí pocs dies”.

Comentaris

Trending