Els CAPs comencen a entregar certificats de vacunació

El document, escrit en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) és la fórmula provisional fins a poder posar en marxa l’aplicació que prepara Salut i convalidar-la amb la UE

Un certificat de vacunació.
Un certificat de vacunació.

Les més de 10.000 persones que ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus ja poden demanar als centres d’atenció primària el document que ho certifica, de cara a possibles desplaçaments a l’estranger. El paper és provisional fins que Salut enllesteixi l’aplicació mòbil que ha de ser validada de cara al certificat verd per a la Unió Europea. L’inici de l’entrega d’aquest document coincideix amb una clara acceleració de la campanya de vaccinació gràcies als fàrmacs arribats des de França.

El paper es pot demanar a qualsevol centre d’atenció primària (CAP). Està escrit en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès i porta el segell del mateix Govern per certificar que la persona en qüestió ha rebut les dues dosis pertinents.

A banda, també s’indica quina marca de vacuna s’ha rebut (Pfizer o AstraZeneca) així com el lot del qual prové. També la data de cadascuna de les dosis subministrades i el centre administrador que, en tots els casos, és l’hospital de Mertixell.

Es tracta d’un document provisional que permet al ciutadà demostrar que s’han rebut les vacunes. Aquest paper, però, ha de ser substituït aviat, almenys així ho espera Salut, amb una aplicació que rebi l’aval de la Unió Europea com a certificat verd que permeti a la gent viatjar per territori comunitari sense necessitat de mesura com ara proves PCR o quarantenes.

L’arribada d’aquest certificat provisional coincideix amb una clara acceleració del procés de vacunació a Andorra gràcies a les dosis d’AstraZeneca que s’han rebut de França. De fet, al centre de vaccinació ja s’han hagut d’obrir molts més punts per administrar els fàrmacs. Fins a deu taules per mirar d’evitar tant esperes massa llargues com aglomeració de gent a l’espai.

WhatsApp Image 2021 06 07 at 16.45.17(1)

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending