Cap positiu en les TMA realitzades en les persones que han de tornar a França

Salut treballa per definir quarantenes i proves diagnòstiques a aquelles persones que vinguin de països on hi hagi soques de coronavirus diferent a la de Wuhan i de la britànica

Una sanitària fent una TMA.
Una sanitària fent una TMA. Cristian Cortés

Les proves de detecció del coronavirus entre aquelles persones que se les fan per poder anar o retornar a França no han permès detectar per ara cap cas positiu. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha afirmat que de mitjana, hores d’ara, s’estan fent unes dues-centes TMA per acreditar la negativitat dels ciutadans que han d’entrar a França.

Les proves es fan a l’‘stop lab’ de Prat de la Creu i el resultat s’envia a l’interessat al cap de poques hores a través d’un correu electrònic. Aquestes proves tenen un preu de 40 euros i en gran mesura serveixen als francesos que visiten el Principat per poder tornar a casa seguint les exigències de les autoritats sanitàries gales. En relació amb França, Martínez Benazet ha explicat que hores d’ara no hi ha cap resposta a la demanda d’Andorra per equiparar el Principat a l’Arieja i Occitània i així evitar que s’hagin de fer proves entre els ciutadans d’aquests territoris.

El titular de Salut també ha donat per fet, encara que és una qüestió que s’ha d’acabar de definir, que s’exigirà una quarantena més una prova TMA o PCR a l’inici i al final de la mateixa, a aquelles persones que vinguin al país procedents d’indrets on la soca majoritària del virus sigui diferent a la de Wuhan o a la britànica, que són les dues variants de la Covid fins ara detectades al Principat.

S’aniria així en consonància amb altres països de l’entorn que estan començant a aplicar aquestes mesures restrictives. No hi ha una especial urgència al Principat perquè, segons que ha deixat clar Martínez Benazet, pràcticament tot el moviment de visitants que hi pot haver amb Andorra és comunitari i, per ara, la possibilitat que arribi la soca sud-africana o la brasilera és molt baixa. Sí que es té clar que ben aviat la variant que s’imposarà serà la britànica “i perdurarà per força temps”.

La vacuna d'AstraZeneca i Oxford està homologada però no 'cobreix' algunes variants.

Relacionat

Salut tem que la ciutadania refusi les vacunes d’AstraZeneca

Martínez Benazet ha tornat a fer una defensa de la vacunació -“amb les vacunes que tinguem”, ha dit- i a la més que possible revacunació en el temps. També ha destacat que les falles d’efectivitat que s’estan detectant en el vaccí desenvolupat per AstraZeneca i Oxford, que no s’inocularà a persones majors de 65 anys, no són significatives perquè els estudis que s’han fet, alguns d’ells contradictoris, s’han fet a partir de “casuístiques molt petites”.

En aquest sentit, algunes d’aquestes mostres semblen indicat que la vacuna britànica no és prou eficient davant la variant sud-africana del coronavirus. Amb tot, el ministre ha restat transcendència a aquest fet, i ha remarcat que “és bo que tinguem gran varietat de vacunes”, perquè com que el comportament exacte de cadascun dels vaccins no se sap, si algun d’ells no acaba de funcionar, només serà una part de la població la que s’hagi de revacunar amb algun altre vaccí que s’hagi comprovat com a més efectiu.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending