Cap ingressat a l’hospital per coronavirus

En la darrera setmana només s'han comptabilitzat 76 contagis nous i la incidència de la malaltia continua clarament a la baixa

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Hi ha 126 casos actiu de coronavirus, cap ingressat a l'hospital ni a planta ni a la Unitat de Cures Intensives (UCI), i el nombre total de casos és de 45.975, 45.695 altes i 154 defuncions. S'han inoculat 159.098 vaccins. El ministre Eric Jover ha facilitat aquest dimecres l'actualització de dades setmanal.

 

 

En la darrera setmana només s'han comptabilitzat 76 contagis nous mentre que les mesures de prevenció es mantenen. Jover ha subratllat la bona evolució de les dades, amb 143 altes. El ministre també ha destacat l'impacte nul sobre les infraestructures sanitàries tot recordant que les mesures vigents que ha recordat són molt poques i permeten gairebé la plena normalitat.

Pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 159.098 vaccins per fer front al coronavirus (58.167 primeres dosis, 57.535 segones, 42.678 terceres i 718 quartes dosis). Les persones majors de 60 anys poden concertar cita per rebre la segona dosi de record a través del telèfon 821955. 

Vista l’estabilització de les dades de les darreres setmanes, Jover ha exposat que el consell de ministres ha decidit prorrogar novament les mesures actuals durant dues setmanes més. Seran d’aplicació fins el  dimecres 31 d’agost. Paral·lelament, el consell de ministres també ha aprovat sol·licitar al Consell General una nova pròrroga per facultar al Govern a establir mesures restrictives o excepcionals per a protegir la salut pública durant la pandèmia, donat que fins a l’actualitat han permès contenir la propagació del virus i garantir la viabilitat del sistema de salut.

D’aquesta manera, es trametrà la sol·licitud al Consell General perquè es pugui prorrogar de nou per a dos mesos aquesta facultat temporal –l’actual finalitzava a principis del mes de setembre–. Durant la roda de premsa d'aquest dimecres, Jover ha indicat que e "potser a la tardor i a l'hivern hi ha un repunt i calen eines per protegir la població amb l'aplicació de mesures especials si aquestes arriben a ser necessàries".

 

Comentaris (1)

Trending