La Caminada contra el càncer recupera el format presencial

L’acte tindrà lloc el 24 d’octubre i es confia poder superar de llarg la recaptació assolida en la limitada edició de l’any passat, que va ser d 6.000 euros

Un instant de l'acte de presentació de la Caminada.
Un instant de l'acte de presentació de la Caminada. ASSANDCA

La Caminada contra el Càncer torna al carrer. Després que, l’any passat, es fes virtualment a causa de la pandèmia, enguany es recupera el format presencial en un recorregut de prop de quatre quilòmetres al llarg d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Els organitzadors esperen aplegar més de mil persones.

L’acte tindrà lloc el 24 d’octubre, impulsada conjuntament per l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), Pyrénées i la Fundació Jacqueline Pradère. L’objectiu és ajudar a visualitzar el compromís del país en la lluita contra aquesta malaltia i recaptar diners perquè l'entitat que aplega els afectats pugui donar un millor servei als seus associats.

El seu president, Josep Saravia, ha recordat que entre aquestes activitats es troben “ajuts per allotjament a Barcelona per a les persones afectades per la malaltia que han de desplaçar-s'hi per fer un tractament oncològic, dietes i ajuts per pagar tractaments per a qui s’han quedat sense feina per la Covid”. També ofereix sessions d’activitat física dirigida gratuïta específica per a gent que pateix càncer i assistència mèdica gratuïta a domicili les 24 hores.

Enguany es recupera el format de convocatòria conjunta. L’any passat, la caminada es va fer per grups de convivència i els participants enviaven la seva foto perquè s’ajuntés en un collage. Tot i aquestes limitacions, es va aconseguir recaptar 6.000 euros. “Esperem arribar al menys a les xifres del millor any, el 2019, quan es van recaptar més de 8.400”, ha assegurat el director de Màrqueting i Digitalització del grup Pyrénées Andorra, Angel Alonso, que ha apuntat que “tot i ser la vuitena edició, serà la primera de la nova normalitat i esperem que hi haurà molta gent amb ganes de compartir i gaudir”.

En la mateixa línia s’ha expressat Saravia. “Recaptació a banda, que també és important, ens agradaria que hi hagués molta gent, que es constatés el suport que té aquesta causa. I estem segurs que serà així. A més, la samarreta d’enguany és de color verd, que és el color de l'esperança”, ha afirmat. Per participar-hi, cal adquirir la samarreta al servei d’atenció al client de Pyrénées al preu voluntari que es vulgui pagar. Una de les obligacions és que s’haurà de dur la mascareta durant tota la caminada, que arrencarà a les onze del matí a l’aparcament del carrer Roc dels Escolls.

Etiquetes

Comentaris

Trending