Els brots d’Arinsal i el Tarter sumen prop d’un centenar de contagis i tres ingressos a l’UCI

Ara mateix, al servei de màxima vigilància hi ha dos pacients provinents de la població massanenca, mentre que fa dos dies el va abandonar un dels contagiats en l’entorn del restaurant canillenc

El brot d'Arinsal segueix preocupant a Salut.
El brot d'Arinsal segueix preocupant a Salut.

Els brots de coronavirus que han afectat les darreres setmanes el Tarter i Arinsal sumen gairebé un centenar de contagis. I, entre els afectats, hi ha diversos casos greus. De fet, dos dels afectats de la població massanenca es troben, ara mateix, a la unitat de cures intensives i un tercer, a planta, però en estat greu. També va haver d’estar a l’àrea de màxima vigilància un dels infectats al restaurant canillenc.

Ara mateix, aquests dos brots centren la preocupació del ministeri de Salut i l’oficina Covid. Són, en gran part, els responsables del repunt de contagis dels darrers dies. I, de moment, especialment el d’Arinsal, es tem que puguin continuar provocant infeccions. Per ara, al Tarter hi ha registrats 41 pacients i a la població massanenca, 56. Per tant, 97 entre tots dos.

Benazet ha posat en relleu que, en el cas de la població massanenca, es tem que el nombre de casos creixi i alerta que afecta persones grans i, per tant, de més risc

I  el que és més preocupant és que entre tots aquests pacients hi ha casos que han acabat sent greus, requerint, fins i tot, ingrés a l’UCI. Ara mateix, hi ha dues persones al servei de màxima vigilància provinents d’Arinsal i no es descarta que la xifra pugui créixer, ja que un tercer contagiat es troba a planta i la seva evolució no acaba de ser del tot favorable.

A banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha revelat que una de les persones que van emmalaltir a conseqüència del brot al Tarter també va haver d’estar uns dies a l’UCI. En va sortir dimecres i, de moment, evoluciona de forma favorable.

La preocupació principal continua estant sobre el brot d’Arinsal. En primer lloc, pel fet que, com ha explicat Benazet, “pel comportament social del grup que s’ha infectat, és difícil seguir la traçabilitat”, ja que “han tingut més interaccions”. Per això, “preveiem que pugui donar més problemes”. I, en segon lloc, pel fet que els afectats són, en alguns dels casos, persones grans. De fet, ha indicat que molts d’ells ja es troben “en situació passiva de vida laboral”. És a dir, jubilats i, per tant, pacients de més risc.

Davant l’evolució de tots dos brots, el ministre ha volgut tornar a fer una crida a la cautela i al compliment estricte de les mesures decretades per frenar l’expansió de la pandèmia. “Recomano a tothom que segueixi les normes, com ha fet la majoria de la ciutadania. Ens cal encara lluitar uns pocs mesos”, ha manifestat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending