El brot a l’escola andorrana de la Massana afecta fins a 34 persones

Tots els grups de primer cicle han estat confinats, així com dos de segon i dos més de tercer després que el cribratge massiu fet el dimarts hagi permès localitzar fins a 20 contagis més

La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha fet l'actualització sanitària.
La secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, ha fet l'actualització sanitària. T. S.

El brot de coronavirus detectat a l’escola andorrana de la Massana ha acabat afectant, almenys fins al moment, a 34 persones. El cribratge efectuat al llarg d’aquest dimarts ha permès diagnosticar fins a vint nous positius, entre alumnes, professors i personal auxiliar. Això ha provocat que s’hagin de confinar totalment els quatre grups de primer cicle i quatre aules més, ja de forma parcial, de segon i tercer. En aquestes aules, els alumnes que hi vagin hauran de portar mascareta.

Queda clar que el principal punt de tensió de la pandèmia se situa, ara, al sistema escolar. Després dels brots registrats ara fa unes setmanes a Escaldes-Engordany i Sant Julià, ara la vigilància s’ha de centrar a l’escola massanenca. Els contagis en aquest col·legi ja arriben a 34. D’ells, 29 són alumnes, 4 mestres i hi ha també un auxiliar afectat.

Al llarg del dimarts, i vista que la situació sanitària al centre s’havia escapat de les mans, es va optar per fer un cribratge massiu. Això ha permès diagnosticar fins a 20 casos més. De fet, són els principals responsables que els nous positius s’hagin enfilat fins a 28 en només un dia. Arran d’aquests resultats, s’ha procedit a confinar totalment les quatre classes de primer cicle i, de forma parcial, quatre grups més (dos de segon i dos més de tercer). Al mateix temps, s’ha decidit que aquests grups han de recuperar l’ús de la mascareta.

Aquesta mesura, per ara, només s’aplicarà a aquest centre. Des del Govern s’opta per continuar permeten no emprar l’element de protecció a la resta del sistema educatiu. “Prioritzem el bon seguiment de les classes per part dels alumnes, ja que pensem que hi ha un benefici interessant pel que fa a l’aprenentatge”, ha apuntat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. En aquest sentit, sí que ha advertit que “són mesures que han de ser flexibles i adaptar-se a la circulació de virus que tinguem”.

Tots aquests contagis detectats, de retruc, han provocat que els casos actius hagin patit un salt important. Han passat dels 91 controlats aquests dimarts fins als 113, una de les xifres més elevades dels darrers mesos. Afortunadament, per ara, la pressió sobre el sistema sanitari es manté a mínims, amb cap ingressat ni a l’hospital ni a l’àrea Covid del Cedre.

Comentaris (11)

Trending