El brot Covid del Tarter ‘salta’ de sector: hi ha contagis a Soldeu i a Saetde

La infecció d’Arinsal es complica perquè cal fer un rastreig molt important en establiments de restauració

Una imatge del sector de Grau Roig aquest dijous.
Una imatge del sector de Grau Roig aquest dijous. GRANDVALIRA

El brot de coronavirus que es va detectar entre personal de restauració de l’estació del Tarter s’hauria estès a altres dominis de Grandvalira. De fet, hi ha infectats a Soldeu, també dins d’Ensisa, i algun contagi entre treballadors de Saetde. En tot cas, des de Salut es dóna aquest brot per controlat. Més complicat està resultant el que es va detectar fa uns deu dies a Arinsal. Els especialistes en el rastreig del virus tenen molta feina perquè la propagació de la malaltia s’hauria efectuat en establiments de restauració o similars.

Fins aquest dimecres, hi havia 29 contagis en el brot d’Arinsal i 28 en el derivat del Tarter. Aquest darrer va tenir el seu punt d’origen en una festa d’aniversari que va reunir diversos treballadors, especialment d’Ensisa i temporers. Però també hi hauria assistit algun empleat de Saetde, amb la qual cosa hi hauria alguns infectats que tenen el seu centre d’activitat a Grau Roig i que estarien establerts, en algun cas, al Pas.

El fet que es trigués una mica a detectar els primers positius i que no s’aïllessin els simptomàtics fins que no van tenir una prova irrefutable de positivitat, hauria fet que la infecció s’hagués estès entre alguns treballadors que no havien acudit personalment a la festa origen del brot. Alhora, segons que han indicat algunes fonts, també s’hauria donat el cas que en tancar l’activitat de restauració al Tarter, alguns dels empleats d’aquest sector es van enviar a Soldeu per reforçar l’oferta d’aquest altre domini, afavorint també això la transmissió de la malaltia.

A Arinsal se segueix un important brot de coronavirus.

Relacionat

Els brots del Tarter i Arinsal ja sumen prop d’una seixantena de contagis

No obstant, tant des del ministeri de Salut com més concretament els seus especialistes en epidemiologia, consideren que aquest brot està força controlat. Més dubtes genera el cas d’Arinsal, segons que han reconegut diverses fonts. Malgrat que també en aquest cas hi hauria un control força exhaustiu del punt d’inici, l’expansió del virus és molt més complexa de controlar. El seguiment estaria resultant més costosa pel fet que els contagis, d’entrada, s’inicien al tomb d’un grup de persones molt clarament definit -d’edats diverses- però que mantenen trobades amb gent del seu entorn especialment en locals de restauració, bars i cafeteries d’Arinsal.

Davant d’aquest fet cal fer un rastreig exhaustiu, perquè no totes les persones que haurien acudit a les trobades lúdiques que haurien servit de propagació serien d’Arinsal i és possible que sí que hagin acudit a altres establiments similars d’altres punts del país, amb la qual cosa cal fer un seguiment molt exhaustiu i que podria derivar en la troballa de nous positius.

Comentaris (11)

Trending