Un brot de Covid a l’hospital de la Seu posa encara més en alerta els sanitaris del país

Els professionals que treballen en els dos centres hauran necessàriament de sotmetre’s a una TMA abans d’incorporar-se al seu lloc de treball a Andorra

Un dels accessos al Sant Hospital.
Un dels accessos al Sant Hospital. ARXIU

Un brot de ‘coronavirus hospitalari’ a la Seu d’Urgell ha tensat una mica més la corda, encara, entre els sanitaris del Principat. Hi ha professionals que treballen als dos centres, amb la qual cosa el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha hagut d’extremar les precaucions i demanar als professionals que exerceixen al Nostra Senyora de Meritxell però que també ho fan al Sant Hospital que se sotmetin a proves de detecció ràpida de la Covid abans de tornar al seu lloc de treball.

A la Seu, hi ha hagut diversos professionals i pacients afectats de Covid aquesta setmana. Davant d’aquest fet, s’han realitzat proves PCR a tot el personal hospitalari i a tots els pacients ingressats i aquells que van estar-ho la setmana passada, i s’ha realitzat un confinament dels afectats i contactes, per tal de valorar-ne l’afectació global. Segons la Fundació Sant Hospital, a hores d’ara s’han detectat deu pacients positius (sis ingressats actualment al centre i quatre que ja estan donats d’alta i estan al seu domicili), nou professionals de diferents àmbits (tots ells asimptomàtics) i una estudiant en pràctiques. De tots els contagiats, quinze són asimptomàtics i cinc tenen símptomes lleus. 

Arran del brot de la Seu d’Urgell, el SAAS ha alertat a tots els professionals de la institució que alhora duen a terme activitat laboral en aquest centre que informin a l’àrea de Recursos Humans de manera que des del Servei de Salut Laboral puguin contactar-los per realitzar-los un test ràpid abans no s’incorporin al lloc de treball.

Comentaris

Trending