El brot de coronavirus a la presó i a l’hospital fan pujar la taxa de reproducció a 0,98

Martínez Benazet ha informat que s’han detectat 77 casos més respecte ahir i els casos actius se situen en 810

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, són els que fan la petició.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, són els que fan la petició. Govern d'Andorra

Els brots de coronavirus detectats al centre penitenciari de la Comella i a l’hospital han situat la taxa de reproducció del virus a 0,98. Així ho ha destacat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa d’actualització de dades. Aquest dimecres el nombre de casos detectats s’han incrementat fins als 6.428 (+77) i els actius se situen en 810 (+38). Pel que fa a les altes acumulades des del principi de la pandèmia, Salut ha registrat un total de 5542, és a dir, hi ha 39 persones que han superat la Covid-19 en les darreres 24 hores.

Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 23 pacients hospitalitzats, un més respecte ahir. A l’àrea Covid resten 14 pacients i a l’UCI hi ha 9 ingressats, dels quals 7 requereixen ventilació mecànica. D’altra banda, al Cedre no hi ha cap pacient i tampoc s’ha registrat cap defunció en les darreres 24 hores. Per últim, el ministre ha recordat que hi ha 38 aules sota vigilància -8 menys que ahir-, 17 de les quals de manera activa -una més- i 22 parcialment (-8).

Benazet ha subratllat que el Principat té una presència del virus “important” i que “qualsevol error modifica ràpidament les dades i ens pot ficar en una situació compromesa”. 

Benazet ha subratllat que el Principat té una presència del virus “important” i que, tal com ha passat amb els brots a la presó i a l’hospital, “qualsevol error modifica ràpidament les dades i ens pot ficar en una situació compromesa”. És per això que el ministre ha demanat “un esforç individual als diferents ciutadans per “no contravenir les indicacions sobre el nombre de persones que es poden reunir”.

En relació amb els afectats ingressats a l’UCI, Martinez Benazet ha destacat que “tenim menys pacients amb requeriments de ventilació mecànica i això em congratula perquè això vol dir que, encara que necessitaran molta feina de recuperació, que a poc a poc aniran retornant a la seva vida normal”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending