Benazet augura una relaxació de la pressió del coronavirus a l’hospital en poques setmanes

El ministre posa en relleu la davallada de nous positius detectats entre els majors de 50 anys, fet que, al seu entendre, ha de permetre que el nombre d’ingressos vagi a la baixa

Una imatge de l'exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Una imatge de l'exterior de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Toni Solanelles

La pressió que el coronavirus exerceix sobre el sistema sanitari segueix sent elevada. Fins a 40 persones es troben encara ingressades a l’hospital de Meritxell per culpa de la Covid-19. Tot i això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat una dada que li fa ser optimista: els nous casos detectats en persones majors de 50 anys van a la baixa. Això fa pensar que en unes setmanes la situació pugui millorar de forma important.

En les darreres hores, Salut ha detectat tot just 35 nous positius. Això situa el total de persones que s’han contagiat amb la Covid-19 en 9.972. És a dir, en poques hores es trencarà la barrera de les 10.000 infeccions.

D’aquests, 665 es consideren ara casos actius. Per tant, hi ha hagut una sensible davallada en comparació als 743 de diumenge. Això és gràcies a les 113 altes que s’han pogut donar en les darreres hores. Des de l’esclat de la pandèmia, 9.206 persones han pogut superar la malaltia.

En les darreres hores Salut ha detectat tot just 35 nous positius i el nombre de casos actius ha caigut per sota dels 700 gràcies a més de cent noves altes

A l’hospital hi ha 34 persones ingressades, després de sis altes que s’han pogut donar les darreres hores. D’elles, 21 a planta i 13 a la unitat de cures intensives. Deu requereixen ventilació mecànica. A l’àrea Covid del Cedre es mantenen internats quatre pacients: un provinent del brot de Salita, un altre del de la residència a l’Albó i dos més que van ser derivats des del servei d’urgències.

Benazet ha remarcat tres dades que considera positives. En primer lloc, el fet que la taxa de reproducció se situa ara en 0,9. “És una bona notícia; anem baixant a poc a poc els casos diaris”, ha comentat. A banda, també es redueix el percentatge de positivitat dels tests realitzats, que cau a 4,1%.

Un tercer indicador positiu és la mitjana de diagnòstics entre persones majors de 50 anys. Tot just es troba en quinze per setmana, en comparació als més de 25 positius de fa uns dies. “Això ens indica que en les pròximes setmanes es podrà reduir la pressió del sistema sanitari”, ha avançat Benazet.

Pel que fa al sistema educatiu, hi ha 10 aules confinades de forma total. 33 més tenen algun alumne aïllat a domicili. 109 grups més es troben sota vigilància passiva.

Comentaris (1)

Trending