Els bars i els restaurants podran obrir fins a les 3 de la matinada com els pubs i les ‘discos’

Les persones immunitzades o amb prova diagnòstica negativa que pugui mantenir la distància i no estigui de cara al públic podran treballar sense mascareta

Els restaurants podran estar oberts fins les 3 de la matinada.
Els restaurants podran estar oberts fins les 3 de la matinada. ARXIU

Els bars, les cafeteries i els restaurants podran obrir a partir d’ara fins les 3 de la matinada. El mateix horari podran fer pubs i sales de ball. I les discoteques, que de moment podran obrir els divendres i dissabtes del mes d’octubre, també hauran de tancar a l’esmentada hora. L’estabilització de la pandèmia ha portat el Govern a decidir relaxar algunes mesures. Bàsicament en relació amb els establiments comercials.

Els pubs i sales de ball, que podran obrir de nou després de molts mesos sense fer-ho com a tals, el que no podran és permetre que s’hi balli i tampoc no podran vendre productes de restauració. També podran obrir en el marc d’un estudi que es vol fer els locals d’oci nocturn que estiguin catalogats com a discoteques.

Participants a la prova pilot esperant per accedir a l'Eivissa Experience.

Relacionat

A dos dies de l’obertura de l’oci nocturn, ja sembla una realitat

En aquest cas, i com ha avançat l’Altaveu, a les discoteques només hi podran accedir les persones a partir dels 18 anys. Els locals, que podran estar oberts fins a les 3 de la matinada, podran acollir el 70% de l’aforament normalment permès. També han de tenir en compte que han de fer un control d’accés estricte mitjançant codi QR.

Aquelles persones que vulguin acudir a una discoteca -sempre, i de moment, en el marc d’aquest estudi observacional que es farà els divendres i dissabtes d’octubre- hauran d’acreditar o bé la pauta completa de vacunació des de més de catorze dies, o bé haver passat la malaltia els darrers sis mesos, o bé presentar una prova diagnòstica negativa realitzada les 48 hores anteriors.

LLOCS DE TREBALL

Entre les mesures que es relaxen, n’hi ha que tenen a veure amb els centres de treball. En aquest sentit, les persones immunitzades o amb una prova diagnòstica negativa poden eximir-se de l0ús de la mascareta si es manté la distància de seguretat i no es treballa de cara al públic. El mateix criteri s’aplica per a les reunions de treball.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending