Les baixes a anestesiologia obliguen a canviar el format a la unitat hospitalària del dolor

El pacient que demani visita serà inicialment visitat per un metge d’una especialitat més generalista i només en el cas que necessiti una tècnica anestèsica se’l derivarà a un facultatiu d’aquesta matèria

El SAAS remodela la unitat del dolor.
El SAAS remodela la unitat del dolor. Toni Solanelles

Una baixa per maternitat, un acomiadament i el fet que un altre expert en anestèsia del dolor no vulgui o directament no pugui assumir tot sol el servei, ha obligat l’hospital a reorganitzar la unitat del dolor i buscar un nou format per tal que tota la càrrega no depengui exclusivament d’anestesistes. Aquest format no és pas inhabitual, han indicat fonts hospitalàries, i en altres centres funcionen així des de fa anys i donant unes moltes bones prestacions.

La unitat ja no dependrà d’anestesiologia i els anestesistes prendran part del servei en tan què interconsultors. Quan el pacient demani visita pel dolor, han indicat les fonts, el veurà un metge i si cal alguna tècnica anestèsica la farà, òbviament, un anestesista. Fins ara, el que rebia al pacient també era anestesista. En molts hospitals la unitat del dolor no la porta anestèsia. No és inusual, han indicat les fonts, que sigui un internista, un neuròleg o un rehabilitador que porti la unitat.

Les fonts hospitalàries consultades han indicat que les unitats del dolor ben muntades sempre són multidisciplinars. Hi participen anestesistes, psiquiatres, internistes, psicòlegs, rehabilitadors… i el pacient es deriva segons la patologia que presenti a l’especialista que el pugui tractar. Fonts del SAAS han indicat que “no és mala solució en el cas nostre perquè sempre estem mancats d’anestesistes i així alliberem un àrea que requereix molta dedicació”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending