Detectats 90 nous contagis i baixen a 21 els ingressats a l’hospital per coronavirus

La unitat de cures intensives ha rebut un nou ingrés en les darreres hores i pugen fins a vuit els interns, dels quals set amb ventilació mecànica

Comentaris

L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

La pressió dels pacients Covid-19 sobre el sistema sanitari segueix reduint-se. En les darreres 24 hores, quatre dels afectats que es trobaven ingressats a l’hospital de Meritxell han pogut abandonar el centre sanitari. La part negativa és que sí que ha pujat el nombre d’ingressats a a la unitat de cures intensives (UCI) amb un malalt més que dimarts. Pel que fa als contagis, l’actualització sanitària ha detectat 90 més. Tot i la dada, des del Govern es manté que es continua en el bon camí per superar la segona onada de la pandèmia.

Els nous afectats detectats les darreres hores fan que el nombre total d’infectats des de l’esclat de la crisi sanitària, al març, ascendeix a 5.567. Tot i que la dada contrasta amb els tot just 40 de dimarts, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha considerat normal aquestes oscil·lacions. De fet, ha indicat que la mitjana se situa per sota de la setantena de contagis diaris, fet que fa preveure que la taxa de reproducció anirà baixant els propers dies. Ara mateix se situa en un 0,98.

Hi ha cinc aules més amb algun cas de coronavirus per a un total de 46, de les quals nou amb tots els alumnes confinats al seu domicili

Pel que fa als casos actius, aquests han tornat a superat el miler. Se situen en 1.004. Tot i això, la pressió sobre el sistema sanitari segueix baixant. Actualment, l’hospital té 21 pacients Covid. És a dir, quatre menys que dimarts. De fet, ha davallat considerablement el nombre de persones ingressades a planta, que ha passat de 18 a 13.

En canvi la part negativa de l’evolució és que l’UCI ha incrementat la seva ocupació amb un nou diagnosticat. Així, hi ha vuit persones al servei, de les quals sota ventilació mecànica.

Pel que fa als sistema educatiu, hi ha cinc classes més sota vigilància activa que el dimarts. Han passat de 41 a 46. D’aquestes, nou aules estan totalment afectades. És a dir, s’ha hagut de confinar a tots els seus alumnes. En les 37 restants, només s’ha aïllat al domicili alguns dels estudiants.

Benazet també ha avançat les dades dels cribratges realitzats al llarg dels primers dies de novembre a diferents col·lectius, com ara professionals sanitaris però també treballadors de comerços, hotels, cinemes i també cossos especials. En total, s’han fet 2.169 TMA amb una taxa de positivitat del 2,44%. És a dir: 53 casos positius detectats.

Etiquetes

Comentaris

Trending