Baixa la pressió hospitalària però torna a accelerar-se el ritme de contagis

El centre sanitari té aquest dissabte vuit ingressats menys per coronavirus que 24 hores abans; en canvi, s’han notificat una seixantena de nous casos

Accés a l'hospital per la terrassa exterior.
Accés a l'hospital per la terrassa exterior. Toni Solanelles

La pressió hospitalària derivada del coronavirus ha experimentat una franca reducció les darreres hores -cert que es va notificar una nova defunció durant la jornada de divendres- encara que el ritme de contagis s’ha tornat a accelerar, essent una seixantena (59) els nous infectats detectats. Amb tot, i després de dies de reculada, el nombre de malalts actius creix lleugerament.

Hores d’ara, dels 489 contagiats de Covid que oficialment hi ha al país, quinze (nou menys que divendres) estan ingressats a la planta ordinària que acull malalts de coronavirus a l’hospital i nou (un més que la jornada precedent) romanen a l’UCI, set dels quals necessiten ventilació mecànica. Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 12.771 persones i es registren un total de 12.159 altes (53 les darreres 24 hores). El total de defuncions fins a la data és de 123.

El que no es comunica des de fa dies és el nombre de proves de detecció que s’estan realitzant, i que pot condicionar la xifra de nous positius, i que n’hi hagi més o menys. Aquest cap de setmana es faran més proves del que seria normal en altres moments perquè tothom qui ha de tenir alguna mena d’implicació en la Cimera Iberoamericana s’ha de testejar, amb la qual cosa és probable que s’increment l’aparició de nous casos.

Durant la jornada d’ahir es van administrar 1.229 dosis. Des de l’inici de la campanya de vacunació ja s’han administrat 24.079 dosis, encara que el percentatge de persones que han rebut les dues inoculacions necessàries és relativament baix. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 16 aules sota vigilància activa –5 total i 11 parcial; en tots dos casos hi ha un increment important– i hi ha 3 aules sota vigilància passiva.

Comentaris

Trending