Baixa el nombre d’hospitalitzats però augmenta el de casos actius

Salut ha detectat 439 contagis l’última setmana, que suposa un petit repunt respecte al que s’estava donant darrerament, i únicament resten dues persones ingressades

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La situació de la Covid-19 a Andorra s’ha complicat lleugerament la darrera setmana. Segons ha informat el ministre Portaveu, Eric Jover, aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el nombre de casos actius, així com de contagis, ha tingut un petit repunt. L’última setmana s’han detectat 439 nous casos. Malgrat això, i en contraposició, ha baixat el nombre de persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

“Caldrà esperar a veure com evoluciona, per dir si forma part de la volatilitat de la pandèmia, o es tracta realment d’un repunt”, ha emfatitzat Jover. Sigui com sigui, el nombre de casos actius ha augmentat en 93 la darrera setmana. Així, ha superat de nou la barrera dels 600, situant-se en 639. Es tracta d’una de les xifres més elevades, però, malgrat això, el nombre de contagis continua estant dintre de la ‘normalitat’ que es porta anunciant des del Govern. D’altes se n’han enregistrat 343.

Pel que fa a la pressió sanitària, com ve sent habitual els darrers temps, és baixa. De fet, els últims dies s’ha disminuït a la meitat el nombre d’hospitalitzats. Per tant, Jover ha reportat aquest dimecres que roman una persona a planta, i una a la Unitat de Cures Intensives, i ja no requereix ventilació mecànica. Així mateix, pel que fa a la situació a les escoles, no hi ha cap aula que estigui sota vigilància.

Veient la situació, el Govern ha decidit prorrogar una setmana més les mesures que continuaven vigents els darrers dies, no fent cap modificació ni alleugerint cap dels protocols.

Etiquetes

Comentaris

Trending