Autoritzat el primer fàrmac oral contra la Covid només per a casos d’emergència

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha avalat l'ús de l'antiviral molnupiravir, de la farmacèutica Merck, que redueix morts i hospitalitzacions

Comentaris

Pastilles de l'antiviral molnupiravir.
Pastilles de l'antiviral molnupiravir. Altaveu

L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat l'ús d'emergència del l'antiviral molnupiravir, una pastilla contra la Covid-19. En una roda de premsa, el cap d'estratègia de vacunació de l'EMA, Marco Cavalieri, ha assegurat aquest dijous que el regulador europeu té la intenció d'emetre recomanacions als estats sobre l'ús del molnupiravir perquè el puguin utilitzar en cas d'emergència mentre l'EMA conclou l'avaluació del medicament. 

Cavalieri ha dit que intentaran "accelerar" l'estudi del molnupiravir per tal que arribi "com abans possible" a les autoritats. L'antiviral molnupiravir està desenvolupat per la farmacèutica Merck i, segons els estudis, redueix les morts i hospitalitzacions per covid. El Regne Unit s'ha convertit aquest dijous en el primer país en autoritzar el que és el primer medicament antiviral oral contra la Covid-19.L' Agència Reguladora dels Medicaments del Regne Unit (MHRA, per les seves sigles en anglès), ha argumentat en un comunicat que el fàrmac és “segur i efectiu per reduir el risc d’ingrés hospitalari i mort de persones amb Covid de suau a moderat que pateixin un risc extra”.

El ministre de Sanitat, Sayid Javid, ha destacat en un missatge a les xarxes socials que avui és un “dia històric” per al Regne Unit, en convertir-se en “el primer país al món que aprova un antiviral per a la Covid que es pot prendre a casa”. El fàrmac està recomanat, per exemple, per a persones amb obesitat, majors de 60 anys i pacients amb diabetis o problemes cardíacs. L’MHRA detalla que la pastilla s’hauria d’administrar immediatament després d’un resultat positiu de Covid o en els cinc dies  posteriors a la confirmació de la infecció. La recomanació del regulador és administrar el fàrmac dues vegades al diàries.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending