AstraZeneca anuncia nous retards en lliuraments de vacunes anticovid a la Unió Europea

La companyia al·lega problemes de producció i restriccions d'exportació que es poden allargar uns quants mesos

Un vial del vaccí d'AstraZeneca.
Un vial del vaccí d'AstraZeneca. ARXIU

AstraZeneca anuncia nous retards en lliuraments de vacunes anticovid a la Unió Europea (UE), al·legant problemes de producció i restriccions d'exportació. El grup havia decidit recórrer als seus centres de producció fora de la UE per al subministrament , però "lamentablement, les restriccions d'exportació reduiran els lliuraments en el primer trimestre" i "probablement" en el segon, segons un portaveu de el grup. 

La companyia va començar a distribuir els seus vacccins a la UE al febrer, i el seu objectiu era lliurar 100 milions de dosis en el primer semestre de 2021 (30 milions en el primer trimestre, 70 en el segon). La Comissió Europea, que ha negociat els contractes en nom dels seus 27 Estats membres, ha estat molt criticada per la lentitud.

Ara compta amb que els lliuraments s'accelerin en el segon trimestre. Aquestes entregues podrien sumar de mitjana, si s'inclouen totes les diferents vacunes, uns 100 milions de dosis per mes des d'abril a juny, és a dir uns 300 milions de dosis en el conjunt d'aquest trimestre. La Comissió vol que, abans de la fi de l'estiu, el 70% dels europeus estigui vacunat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending