L’app AndorraSalut es posa en marxa amb dubtes per part d’alguns usuaris

El programa ja es pot descarregar a Google Play o Apple Store i, en aquest tram inicial, contindrà tota la informació dels usuaris vinculades al coronavirus

Vàries de les pantalles de la nova App.
Vàries de les pantalles de la nova App.

L’aplicació AndorraSalut, que entre altres funcions conté la informació relativa a la vacunació o a les proves diagnòstiques sobre la Covid-19 ja està disponible. El programa ja es pot descarregar a les botigues en línia Apple Store o Google Play. Per fer-ne ús caldrà ser usuari del certificat de signatura electrònica emès pel Govern. Les primeres hores, però, no han estat senzilles, ja que el software està generant dubtes entre alguns dels usuaris que se l’han volgut instal·lar.

L’app, presentada la setmana passada, ja està a disposició de tots els ciutadans. Per ara, el punt clau és que conté tota la informació relativa al procés de vacunació, les proves o el certificat de recuperació en cas d’haver-se infectat amb el coronavirus. D’aquesta forma, es vol que esdevingui “la carpeta personal de salut” amb les dades sanitàries dels residents al Principat.  

Per tenir-hi accés, cal anar a les botigues Apple Store o Google Play Store. Des del Govern, s’explica que els usuaris d’aquesta aplicació “esdevindran els receptors i gestors de la seva informació sanitària” a la vegada que “interactuaran amb el sistema sanitari amb total garantia de la seguretat i la confidencialitat de les seves dades”.

Per fer ús de l'aplicació, caldrà ser usuari del certificat de signatura electrònica, la identificació electrònica que permet autenticar i signar documents digitalment. Aquesta eina, desenvolupada conjuntament amb el SAAS, digitalitzarà la relació del pacient amb el sistema de salut, facilitant els tràmits i agilitzant-ne els processos. L'aplicació anirà ampliant les seves funcionalitats progressivament, facilitant els usuaris la gestió de la seva informació sanitària.

Durat les primeres hores, però, alguns usuaris han lamentat que l’app no acaba de rutllar del tot bé. En primer lloc, indicaven que els costava trobar a Google Play, problema que s’ha acabat resolent amb les hores. Altres apuntaven que, un cop descarregava, i quan volien instal·lar-la, apareixia un missatge on s’advertia que no el terminal on es volia instal·lar no era prou segur i es recomanava emprar un altre telèfon. També hi ha qui explicava que, en intentar accedir amb la signatura electrònica, no els era possible.

Comentaris (20)

Trending