Aposta clara de Govern per l’ús de la mascareta FFP2

Salut estableix la seva obligatorietat en esdeveniments esportius i culturals en interiors, així com per accedir a centres mèdics, sociosanitaris i casals d’avis per la seva major capacitat d’evitar contagis

Una sanitària amb mascareta FFP2 atén una menor.
Una sanitària amb mascareta FFP2 atén una menor. Altaveu

La capacitat infectiva de la variant Òmicron, que Andorra ha pogut comprovar de primera mà, obliga a extremar les precaucions per evitar contagis. Des del Govern es continua defensant que cal intentar mantenir el màxim d’activitats econòmiques en funcionament, sempre amb les mesures que permetin reduir el risc d’infecció. Per això, es posa en relleu que s’ha d’apostar de forma ferma per la mascareta FFP2. De fet, aquest element serà obligatori en activitats culturals i esportives en recintes tancats així com a centres mèdics, sociosanitaris i cases pairals.

Salut considera que la fórmula per combatre la major capacitat infectiva de la variant Òmicron és, justament, una mascareta que ofereix una protecció més elevada. Ja fa uns dies es va fer la recomanació oberta a fer-la servir a tota la ciutadania. Ara, es va un pas més enllà.

Aprofitant que aquest dimecres el BOPA havia de publicar el decret de prorrogar de les mesures en vigor, s’ha optat per establir l’obligatorietat de l’FFP2 per a les persones que assisteixin a esdeveniments esportius (com ara els partits del MoraBanc Andorra) o culturals -teatre o cinema, per exemple-, en recintes tancats.

També s’haurà de portar per anar a qualsevol tipus de dependència sanitària, des de l’hospital a consultes mèdiques o centres d’atenció primària. Estarà igualment exigida per accedir a residències sociosanitàries, cases pairals o casals d’avis. Es considera clau aquest punt afegit de protecció per a persones especialment vulnerables en cas de contagi.

El decret, tot i que no com a obligació, sí que expressa una clara recomanació: aquelles persones que pugui presentar factors de risc davant la Covid-19 i qui no estigui vacunada, també haurien de fer servir aquest element. Especialment a espais interiors o a llocs de treball on es tingui interacció amb altra gent.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending