Andorra rellança l'oferta d'acollir malalts francesos de Covid per la saturació dels seus hospitals

Les unitats de cures intensives dels centres més pròxims a Andorra com els de Perpinyà o de Tolosa han hagut d'activar un pla d'emergència per l'augment de casos

Comentaris

Unitat de cures intensives del CHU de Tolosa.
Unitat de cures intensives del CHU de Tolosa. CHU Toulouse

El ministeri de Salut està en contacte amb les autoritats d'Occitània, com durant tota la pandèmia de coronavirus, per poder acollir pacients a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. L'oferta està ara més present per la saturació que pateixen les unitats de cures intensives dels hospitals com ara els de Tolosa, Perpinyà o Montpeller.

La col·laboració entre el Principat i la regió és total i durant la darrera reunió es va acordar fer un conveni per poder-la rubricar. França va aportar material a Andorra durant el pic de la pandèmia i els dos països van posar a disposició llits d'hospital per acollir pacients, Ara, però, els estralls de la variant Delta a Occitània han tornat a activar l'oferta d'Andorra tenint en compte que la pressió hospitalària és baixa en relació a Occitània.

Aquest dimecres, l'Agència regional de salut Occitània ha posat en marxa l'anomenat 'pla blanc' a tots els hospitals públics i privats de la regió. És la quarta vegada que s'instaura des de l'inici de la pandèmia. Les anteriors van ser els mesos de març del 2020 i d'aquest any, i el novembre del 2020. El pla preveu l'ajornament de les operacions no urgents i la tornada a la feina del personal sanitari que està de festa o de vacances.

Comentaris (2)

Trending