L’Alt Urgell torna a un risc baix de rebrot de coronavirus després de tres setmanes en alerta

L’alcalde de la Seu fa públiques les dades, amb una taxa de reproducció de només un 0,32, però fa una crida a “seguir igual”, sobretot de cara a l’inici del curs escolar

Vista general de la Seu d'Urgell.
Vista general de la Seu d'Urgell.

El risc de rebrot de coronavirus a l’Alt Urgell ha tornat a nivells baixos, després que, ara fa unes setmanes, la suma de gairebé una seixantena de positius encengués totes les alarmes. L’índex de perill, que va situar-se per sobre del 200, ha baixat del 50, i la taxa de reproducció, l’RO, se situa en 0,32 Tot i això, les autoritats mantenen l’avís que cal guardar estrictament les mesures de prevenció, sobretot quan falten pocs dies per a l’inici del curs escolar.

Així ho ha apuntat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, al seu compte de Twitter, tot destacant la notable millora experimentada en les darreres setmanes. “Verd”, destaca el màxim responsable del consistori, assegurant que “s’ha revertit una situació molt complicada” i donant les gràcies a tothom “per la feina, pels sacrificis individuals i col·lectius i, sobretot, per la responsabilitat”. Entre els agraïments també hi figura el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, tot recordant que fa dies que les anàlisis de les proves PCR es fan a l’hospital de Meritxell.

Les dades sanitàries han millorat notablement en els darrers dies. Així, l’índex de risc a la comarca se situa per sota dels 50 punts i, per tant, en nivell baix. Fa una setmana encara fregava els 200 punts, que havia superat a l’agost.

Les dades també són positives a la Seu d’Urgell. Així, l’índex de risc de rebrot ha passat de prop de 130 a 92 i la taxa de reproducció en els darrers set dies a tota la comarca ha baixat de 0,42 a 0,32. Ara mateix, a l’hospital de la capital comarcal només hi ha tres persones ingressades amb Covid-19.

Malgrat aquestes bones dades, l’avís de prudència es manté. Fàbrega recorda que cal “seguir igual”. Sobretot, pensant que dilluns “hem d’obrir les escoles”.

 

Comentaris

Trending