Alemanya inclou Andorra com a zona d’alt risc i imposa una quarantena a qui hi vulgui viatjar

La mesura, que entra en vigor aquest diumenge, afectarà qui no s’hagi vacunat o no hagi passat la Covid-19; ja no valdrà presentar una prova diagnòstica negativa

L'aeroport de Berlín.
L'aeroport de Berlín.

L’arribada, ara sí clara, de la variant Òmicron a tota Europa fa que els països prenguin mesures excepcionals per intentar evitar la seva expansió. És el cas d’Alemanya, que aquest divendres ha anunciat que els viatgers provinents d’Andorra, entre altres països, hauran de fer quarantena si no demostren estar vacunats o haver passat la malaltia. Per tant, ja no servirà únicament amb una prova diagnòstica negativa, com fins ara.

El govern alemany ha qualificat el Principat com a “àrea d’alt risc” d’infeccions. Per tant, imposa a les persones que viatgin des d’Andorra un període de quarantena. La mesura es començarà a aplicar a partir del diumenge, igual que succeirà amb qui es desplaci des de França, Noruega o el Líban.

La restricció afectarà aquelles persones que no s’hagin vacunat o que no puguin demostrar que han passat la Covid-19. Fins ara, tenien l’opció d’entrar sense problemes amb una prova diagnòstica negativa, com ara una PCR o una TMA. L’aïllament serà com a mínim de cinc dies, ja que llavors hi haurà la possibilitat de posar-ne fi si se supera una prova amb negatiu.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending