L'ajuntament de la Seu aixeca les restriccions locals en millorar les dades de la pandèmia

La capital de l'Alt Urgell té actualment un risc de rebrot de 465,11, amb una taxa de transmissió de 0,81, inferior a l'1

Ajuntament de la Seu d'Urgell.
Ajuntament de la Seu d'Urgell. LA SEU.CAT

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha decidit aixecar a partir d’aquest divendres les mesures restrictives al municipi en millorar les dades epidemiològiques de la Covid-19. La capital de l'Alt Urgell té actualment un risc de rebrot de 465,11, amb una taxa de transmissió de 0,81, inferior a l'1. Hi ha un pacient ingressat al Sant Hospital.

L’alcalde, Jordi Fàbrega, ha dit que "gràcies a l’aplicació de les restriccions i la col·laboració ciutadana s’ha pogut revertir la tendència a l’alça, molt perillosa, de les xifres de la malaltia". Ha assenyalat que "les dades d’incidència van clarament a la baixa i ara es tornarà a les mesures aplicades arreu de Catalunya". L’aixecament de les mesures restrictives comporta poder tornar a fer activitats extraescolars, celebrar competicions esportives i dur a terme activitats esportives extraescolars. També es procedirà a l’obertura de les escoles de música, art i dansa, i de les sales d’exposicions, així com de totes les instal·lacions esportives municipals. A partir d'aquest mateix divendres es poden portar a terme els actes culturals i es reobren els parcs infantils.

Fàbrega valora positivament la frenada de l’increment d’ingressos hospitalaris i dels casos positius, "perquè tothom ha fet el que tocava en aquesta situació difícil". Tanmateix, malgrat la millora de la situació epidemiològica, l'alcalde de la Seu recorda que "cal que tothom actuï amb responsabilitat, sobretot durant les vacances de Setmana Santa".

Així, insta la ciutadania que "tothom segueixi sent conscient que el virus està entre nosaltres, que continua afectant a gent, i que per això cal complir al màxim totes les mesures com disminuir la interacció social, i que en els contactes que tinguem fora de la nostra bombolla cal mantenir la distància entre persones, portar mascareta, higiene de mans, i si és possible, a l’aire lliure”.

Etiquetes

Comentaris

Trending