“Això ha estat molt més gros del que podíem imaginar”

Martínez Benazet demana uns mesos més d’esforç i assegura que “jo ara veig clarament la llum i un horitzó” que situa en aquest proper estiu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una compareixença. J. A. VILADOT / SFGA

Fa un any es parlava de les primeres sospites fallides de coronavirus al Principat. “Hi havia moltes incerteses i neguits”, admetia aquest dilluns el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha estat clar en dir que “això ha estat molt més gros del que podíem imaginar” però, alhora, també ha reconegut que “jo ara veig clarament la llum i un horitzó” que ha situat en un primer moment aquest estiu.

El titular ministerial, que no ha oblidat una referència als infants després de compareixences sense fer-ho i d’haver estat protagonistes especialment en les rodes de premsa de la primera onada de la pandèmia, ha admès que hi ha “una fatiga pandèmica”, però ha demanat uns mesos més d’esforç perquè creu que aquest estiu s’estarà en disposició d’estar a prop de la normalitat.

Entre la vacunació, que hauria d’intensificar-se durant aquests mesos de març i abril, i “el comportament estacional de la pandèmia”, Martínez Benazet ha augurat que tindrem un estiu “molt bo” i a la tardor i a l’hivern propers hi haurà períodes bons. Tot plegat “ens permetrà fer vida normal” amb la recuperació del turisme i bona part de les activitats pre-pandèmiques.

També ha deixat clar el ministre, que el SARS-Cov2 continuarà essent present en les nostres vides, al carrer, però molt més controlat. Això no treu que hi haurà “algun cas Covid, i algun ingrés a l’UCI, però no amb la intensitat actual”. Alhora, i com que el proper hivern caldrà continuar lluitant contra el virus, és possible que s’hagin de mantenir algunes mesures. I que calgui mascareta en alguns espais.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending