L’Agència Europea del Medicament també analitza la vacuna de Janssen per risc de trombosi

S’han enregistrat quatre casos greus de coàguls sanguinis en persones que han rebut una dosi del vaccí de Johnson & Johnson als Estats Units

Un vial del vaccí de Janssen.
Un vial del vaccí de Janssen. Altaveu

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha començat a analitzar la vacuna de Janssen, la filial estatunidenca de Johnson & Johnson. Després d’enregistrar quatre casos greus de coàguls sanguinis, l’entitat ha decidit posar el punt de mira en aquest fàrmac, igual que ha fet amb el d’AstraZeneca. Actualment, aquest vaccí solament s’està aplicant als Estats Units.

Quatre casos greus de trombosi després de rebre la vacuna de Janssen l’han posat en el punt de mira de l’EMA. Tot i això, el comitè de seguretat de l’agència ha indicat que, de moment, no està clar si existeix una relació directa entre aquestes afeccions i el vaccí. En cap moment es baralla la retirada del fàrmac, sinó que, en el cas que es confirmi la causalitat, es realitzarà una acció reguladora i s’actualitzarà la informació del producte.

Aquesta situació recorda a la viscuda amb el vaccí d’AstraZeneca. El ministre de salut, Joan Martínez Benazet, ja va indicar que, al tractar-se de dos fàrmacs similars, existia la possibilitat que sortís el mateix problema. De moment, a Europa no s’ha aplicat cap dosi d’aquesta vacuna, tot i que ja compta amb l’aprovació de l’EMA per al seu ús, a causa d’un retard en l’entrega per part de Johnson & Johnson.

Etiquetes

Comentaris

Trending