L’afectació del coronavirus segueix sota un cert control amb només 26 casos nous

Baixa la pressió sobre l’hospital, amb un ingressat menys, i millora la situació al sistema escolar, on les aules amb alumnes confinats es redueixen a 40

Helena Mas, durant la roda de premsa.
Helena Mas, durant la roda de premsa. SFGA

L’afectació del coronavirus es manté a la baixa, almenys segons les dades actualitzades fetes públiques pel Govern. En les darreres hores, s’han detectat tot just 26 positius, xifra relativament moderada al mateix temps que baixa lleugerament -un pacient menys- la tensió que la pandèmia genera sobre l’hospital de Meritxell. A banda, la taxa de reproducció continua sota 1 i se situa en 0,98 i millora la situació al sistema escolar.

Així ho ha explicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. Des del departament han notificat 26 nous contagis, fet que eleva a 13.086 el total d’infeccions de Covid-19 registrades al país. Al mateix temps, entre aquest diumenge i dilluns s’han pogut donar l’alta a 28 pacients, fet que situa els recuperats en 12.519.

Pel que fa als casos actius, es manté l’estabilitat dels darrers dies, lleugerament per sota dels 450 però encara sense apropar-se a trencar la barrera dels 400. Hi ha dos menys que diumenge, 443. D’aquests, 18 es troben a l’hospital. Al centre sanitari hi ha nou pacients a la planta Covid i nou més a la unitat de cures intensives. D’aquests, cinc requereixen ventilació mecànica.  

La situació millora també al sistema escolar, amb una reducció del nombre d’aules amb alumnes confinats a domicili. Ara n’hi ha 40, quan fa tot just dos dies es fregava la cinquantena. D’aquestes, 19 ho estan totalment i les altres 21 amb només alguns estudiants aïllats al seu domicili. A banda, hi ha 29 grups sota vigilància passiva.

La millora de l’evolució epidemiològica es reflecteix en la taxa de reproducció de la malaltia. Aquesta continua per sota 1. Ara mateix, i segons ha explicat Mas, en 0,98.

Etiquetes

Comentaris

Trending