S’han administrat pràcticament un miler de dosis de la vacuna de Pfizer

La immensa majoria de les persones que han rebut el vaccí contra la Covid són professionals sanitaris o sociosanitaris

Una vacunació a l'hospital.
Una vacunació a l'hospital. SAAS

Aquesta setmana, si la programació ho contempla i no hi ha endarreriments no previstos, s’haurien d’esgotar les dosis de què disposa el Principat per fer la primera tongada de inoculacions amb la vacuna de Pfizer. Fins ara, i després d’administrar 123 dosis dos el cap de setmana, ja s’han inoculat un miler de dosis, molt majoritàriament entre professionals sanitaris o sociosanitaris.

En concret, i si es tenen en compte les darreres dades facilitades pel ministeri de Salut, que divendres va comunicar que s’havien administrat ja 871 dosis del fàrmac de Pfizer i que fins i tot tímidament ja s’havia iniciat la segona fase de la vacunació, que ja surt dels centres sanitaris, i que s’havien vacunat algunes persones altament dependents i algunes persones de més de 96 anys, i que hi ha afegit 53 punxades més divendres i 70 dissabte, situaria el nombre de vacunacions en 994.

Per als responsables sanitaris la vacunació avança a bon ritme.

Relacionat

La campanya de vacunació s’obre a persones de més 91 anys de fora de l’àmbit residencial i sanitari

Vist l’aprofitament dels vials que han arribat al Principat de Pfizer en virtut dels acords amb Espanya i la Unió Europea, que ha comportat també la signatura de convenis específics amb la farmacèutica de matriu americana, al país, en aquesta primera remesa de flascons, es podrien vacunar 1.300 persones aproximadament. Una vegada s’hagin vacunat aquestes persones, i en espera d’iniciar la segona ronda, la inoculació de la segona dosi, la campanya quedarà aturada a no ser que arribin nous vials.

Comentaris (1)

Trending