Administrades més de 20.000 dosis de vacunes

Al llarg del dimarts es van vaccinar 1.236 persones, al mateix temps que en les darreres hores s’han diagnosticat només 27 nous casos i la taxa de reproducció baixa a 0,82

Ciutadans esperant que els arribés el torn perquè els injectessin la vacuna.
Ciutadans esperant que els arribés el torn perquè els injectessin la vacuna. Toni Solanelles

Andorra ha superat la barrera de les 20.000 dosis de vacuna administrades. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que també ha remarcat que continua a la baixa l’evolució de la pandèmia del coronavirus. En les darreres hores, s’han diagnosticat només 27 nous positius, al mateix temps que els casos actius baixen a 531. La pitjor notícia és que hi ha un pacient més a la unitat de cures intensives. Hi ha un total d’onze, que se sumen als 14 pacients a planta de l’hospital.

Jover ha explicat que des del moment en què es va posar sobre la taula aquesta possibilitat i que el document fos necessari per viatjar entre els diferents països, “tant des del SAAS com des de Salut s’ha buscat la fórmula tècnica per tenir una solució andorrana”. Aquesta, ha apuntat, serà “tant en paper com electrònica”. La clau, però, rau en el fet que, un cop es tingui, caldrà que sigui homologada per les autoritats andorranes.

I aquí pot haver-hi un primer problema: el temps que es trigui a tenir aquesta validació. El que es vol evitar és que això pugui suposar un impàs durant el qual els ciutadans del Principat no puguin viatjar. Per això, paral·lelament a la preparació del mecanisme, “des dels ministeris d’Exterior i Turisme s’ha contactat amb França i Espanya, aprofitant el marc del trilateral, per trobar la fórmula que garanteixi la lliure mobilitat”.

Així, ha indicat que “treballem per veure si ells podrien emetre certificats provisionals” o bé que “tinguéssim accés al seu sistema perquè nosaltres mateixos poguessin introduir la informació”. Sempre, és clar, “garantint que seguiríem els estàndards que ens puguin donar”.

A banda, també s’han fet contactes amb les institucions europees, tant dels representants de França, Espanya i Portugal davant l’organisme comunitari, com de l’europarlament i de la comissió. Es vol que es reculli la situació particular del Principat en la normativa final que s’aprovi, justament, perquè es reconegui el certificat emès per Andorra o, si més no, el que pugui emetre algun altre Estat en el seu nom. “Amb aquesta feina podrem donar el màxim de solucions possible perquè els ciutadans s’hi puguin acollir i tinguin la mateixa mobilitat que els de la UE”, ha manifestat Jover.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending