844 persones s'han contagiat de coronavirus a Andorra

El total de positius detectats arran del cribratge massiu de la població es queda en 77, que s’han de sumar als 767 -tres més que dilluns- diagnosticats via el sistema sanitari

Benazet repassa els papers abans de l'inici de la roda de premsa.
Benazet repassa els papers abans de l'inici de la roda de premsa. SFGA

El coronavirus hauria afectat un total de 844 persones al Principat. És la dada que surt de sumar els casos que s’han anat detectant a través del sistema sanitari (767) amb els que s’han localitzat gràcies al programa de tests massius (77), un cop finalitzades totes les proves posteriors a les persones que havien donat positiu en anticossos. De totes elles, 733 ja haurien superat la malaltia, mentre que 45 encara la tindrien activa.

L’actualització de dades facilitada aquest dimarts pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha permès tenir ja el mapa gairebé complet de la pandèmia de la Covid-19 a Andorra. Per un costat, hi ha els casos que s’han anat diagnosticant dia a dia via el sistema sanitari. La dada s’ha incrementat en les darreres 24 hores amb tres positius, els tres residents de Salita, que han estat traslladats a l’hospital. Per tant, ja serien 767.

D’aquests, el nombre de curats ja supera els 700. En concret, arriba als 701. En canvi, el nombre de persones encara amb el coronavirus actiu se situa en quinze. Al mateix temps, es manté en 51 el nombre de víctimes mortals provocades per l’epidèmia.

A totes aquestes xifres, però, cal sumar ara els casos que s’han pogut diagnosticar arran del programa de tests massius. A les persones que van donar positiu, se’ls ha anat fent proves de diagnòstics -PCR o TMA ja en els darrers dies- per confirmar si encara tenien o no la Covid-19. En tota, s’han detectat 77 pacients. D’ells, 32 ja han superat la malaltia.

Dades coronavirus
Casos coronvirus detectats via sistema sanitari

Per tant, sumant les dades provinents de totes dues bandes, la xifra total de diagnosticats amb el coronavirus al Principal arriba als 844. D’ells, 733 es poden considerar ja curats mentre que són 60 els pacients que encara estan actius.

nous casos coronavirus 2 juny
Nous casos coronavirus detectats via el sistema sanitari

A l'hospital es troben ingressades set persones. Cap d'elles, però, a la unitat de cures intensives. Als quatre que ja fa dies que es trobaven a la planta especial Covid del centre sanitari, s'han sumat els tres padrins que han estat diagnosticats a Salita.

Benazet ha indicat que amb les darreres dades epidemiològiques a la mà, “creiem que el fenomen biològic està baixant”. Tot i això, ha deixat clar que “encara ens hem de protegir” i, per això, “hem de seguir amb cautela”. Des del ministeri s’entén, però, que hi ha motius per ser optimista si les coses es fan bé: “fins ara, veiem que malgrat els passos que hem fet, no ha passat res i l’R0 es manté propera a zero”.

Benazet ha manifestat que “si ens protegim i ensenyem qui vingui a protegir-se, sóc optimista”. Així, entén que “aquest desconfinament amb precaució ens permetrà tornar a la vida normal”. També serà important, ha advertit, mantenir la vigilància, amb les proves sobre certs col·lectius que “ens han de servir de sentinelles”.

casos actius coronavirus 2 juny
Casos actius de coronavirus detectats via el sistema sanitari.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending