41 nous contagis i un pacient Covid més a l’hospital

Les xifres mantenen l’estabilitat dels darrers dies, amb un nombre de casos actius lleugerament per sobre dels 600

Escala i ascensor per accedir a l'hospital.
Escala i ascensor per accedir a l'hospital. Toni Solanelles

L’evolució de la pandèmia manté certa estabilitat. Aquest dissabte, Salut ha confirmat 41 nous positius per coronavirus, al mateix temps que hi ha poc moviment pel que fa als casos considerats actius. La pressió sobre el sistema sanitari continua en la mateixa línia que divendres, amb 36 ingressats, tot just un més que 24 hores abans. La millor notícia és que les vacances de Pasqua han permès que ja no hi hagi cap grup escolar sota cap tipus d’afectació.

En les darreres hores, des de Salut s’han comptabilitzat 41 nous diagnòstics positius per Covid-19, xifra que manté la tendència dels últims dies. Això eleva fins a 12.497 el total de persones que al Principat s’han infectat amb el coronavirus. D’aquestes, 11.770 l’han aconseguit superar. 38 han obtingut l’alta entre divendres i dissabte. 120 han perdut la vida.

Pel que fa als casos actualment actius es mantenen lleugerament per sobre dels 600. HI ha tres més que divendres: 607. D’aquests, 36 es troben ingressats a l’hospital de Meritxell. Tot just un més que ara fa 24 hores.

A la planta Covid-19 del centre sanitari romanen 25 pacients. A banda, onze més es troben a la unitat de cures intensives. D’aquests, deu sota ventilació mecànica.

Al mateix temps, continua la campanya de vacunació, ara totalment amb AstraZeneca. Al llarg del divendres, es van inocular 901 vaccins. Per tant, al país ja s’han administrat 16.170 dosis.

Per altra banda, tal com era d’esperar, les vacances de Pasqua han permès fer net al sistema educatiu. Actualment ja no queda cap classe sota vigilància, quan falten dos dies pel retorn dels alumnes als centres escolars.

Etiquetes

Comentaris

Trending