39 nous positius de coronavirus i lleuger descens dels ingressats a l’hospital

189 persones es van posar al llarg de dimecres la segona dosi de Pfizer mentre que set més van completar la primera tongada

Una infermera prepara una vacuna.
Una infermera prepara una vacuna. SFGA/J.A.VILADOT

La pandèmia es manté en una línia de remissió al Principat. Almenys així ho indiquen les dades epidemiològiques dels darrers dies. Les d’aquest dijous mantenen la mateixa tònica, amb tot just 39 nous contagis. A poc a poc es redueixen els casos actius i millora la situació a la planta Covid-19 de l’hospital, tot i que es manté la pressió a la unitat de cures intensives (UCI).

Així, i segons s’ha informat des del Govern, oficialment ja són 10.391 les persones que, des del passat mes de març, s’han infectat amb el coronavirus a Andorra. En les últimes hores, Salut ha comptabilitzat 39 nous positius, dada que manté la tendència de moderació dels darrers dies.

Els casos actius segueixen en remissió i passen de 514 a 504, apropant-se a baixar per sota de la barrera del mig centenar per primer cop en mesos

Al mateix temps, s’han pogut donar 49 altes a pacients. Això, de retruc, significa una nova davallada dels casos actius. De 514 baixen a 504. Tot fa pensar que, si res es torça, en un termini molt breu de temps es podria quedar per sota del mig centenar per primer cop en mesos.

D’aquests pacients, hi ha 26 ingressats, dos menys que ahir. Catorze romanen a planta -pels setze de dimecres- i onze més a l’UCI. Tots ells requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa al sistema escolar, aquí es troba la dada negativa de la jornada. Lleugerament, però s’ha incrementat el nombre de classes amb alumnes aïllats. Es mantenen les vuit amb tots els estudiants al seu domicili, però pugen d’onze a quinze les que tenen una part dels seus integrants contagiats.

Dimecres, a més, va començar la segona tongada de vacunació amb Pfizer. Fins a 189 persones es van posar la segona dosi entre padrins i empleats del Cedre i de Clara Rabassa així com professionals de l’hospital. A més, 7 persones més van culminar la primera tanda.

Etiquetes

Comentaris

Trending