12 positius i 12 altes en les darreres hores mantenen els casos actius de Covid per sota els 200

La situació epidemiològica registra una petita millora tant a l’hospital, amb un pacient menys ingressat a planta, com al sistema escolar, amb quatre aules menys sota vigilància passiva

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Caldrà encara esperar uns dies per acabar de confirmar-ho, però, de moment, sembla que l’expansió del nombre de casos de coronavirus, en certa forma, molt lliga als brots al sistema escolar, comença a anar a la baixa. Per ara, les dades epidemiològiques fan pensar en una certa estabilitat. En les darreres hores s’han diagnosticat només 12 nous positius fet que, combinat amb el mateix nombre d’altes, manté els pacients actius per sota dels 200. També ha pogut marxar cap a casa un dels pacients ingressats a l’hospital.

La dinàmica dels darrers dies, des de divendres fins aquest dimarts, sembla indicar una frenada de l’expansió de la pandèmia. Entre ahir i avui, tot just s’han detectat dotze nous positius, fet que situa en 15.717 el total de casos registrats a Andorra des de l’esclat de la crisi sanitària. Paral·lelament, s’ha confirmat la recuperació d’una dotzena de persones més. Això fa que el nombre de casos actius es mantingui en 195. Per tant, per sota del llindar dels 200 que s’havia superat la setmana passada.

A l’hospital, ha millorat lleugerament la situació. Dels quatre pacients (tres a planta i un a cures intensives) que hi havia dilluns, un ha pogut obtenir l’alta mèdica. Per tant, ja només queden tres ingressats.

També hi ha una relativa millora al sistema escolar. El retorn post vacances de Tots Sants es va fer sense cap aula amb aïllaments, però sí amb 27 grups sota vigilància passiva. Aquest nombre ara ha baixat fins a 23.

Comentaris

Trending