Salut farà una prova d’antigen a aquells ciutadans que presentin anticossos dubtosos

L’arribada dels tests que s’han de fer a tota la població, que finalment haurien de venir de la Xina, es retarda; s’espera pels volts del 20 d’aquest abril

-
-
Una vegada es posin en marxa les proves d’anticossos, les que determinaran quina part de la població ha passat la malaltia i quina no, els responsables del ministeri de Salut també faran proves d’antigen a aquells ciutadans que puguin ser contagiosos. Així ho ha explicat aquest dimecres el titular ministerial, Joan Martínez Benazet, que ha reconegut que els tests d’immunitat encara no han arribat al Principat. De fet, no s’esperen fins d’aquí dues setmanes.

Mirant d’aclarir alguns dels dubtes que generen els investigadors que col·laboren amb el Govern d’Andorra, en aquest cas el viròleg català Oriol Mitjà, Martínez Benazet ha tornat a reiterar que no es faran proves per detectar el coronavirus a tota la població. Però que sí que es faran tests ràpids d’antigen a aquelles persones a qui havent-los fet el test d’immunitat, el seu nivell d’anticossos generin dubtes. Amb anticossos però sense la seguretat d’haver superat la malaltia, la persona en qüestió encara podria contagiar.

El ministre, però, no ha detallat ni el cribratge ni què es farà amb els ciutadans en funció dels resultats que donin les proves. El que sí que ha explicat Martínez Benazet és que en uns dies es farà una crida per reclutar persones voluntàries perquè puguin col·laborar amb els laboratoris mòbils que s’ubicaran en una cinquantena de punts a tot el país. La definició de la logística de les proves encara s’està dissenyant i arribarà a tot arreu del país. 

Els voluntaris que es demandaran, ha explicat el titular de Salut, són persones que tinguin formació o coneixements en qualsevol ciència biològica. També es necessitarà personal d’una naturalesa més administrativa. En tot cas, aquesta convocatòria es farà en uns dies i s’exposaran les coordenades concretes.

El responsable ministerial també ha reconegut que el Govern no disposa encara dels 150.000 testos d’anticossos que vol dur a terme. De fet, mentre sempre s’havia dit que es comprarien a Corea del Sud, aquest migdia Martínez Benazet ha assegura que finalment s’adquiriran a la Xina, a través d’una firma avalada pel govern xinès. Un ciutadà espanyol resident a la Xina estaria fent el seguiment del material per compte del Govern.

El ministre ha assegurat que “hi haurà un petit retard” en el lliurament dels testos perquè suposadament el govern xinès es vol assegurar que tot el material que s’envia des d’aquell país cap a l’exterior segueix els paràmetres de qualitat necessaris. Per això s’alentirà l’entrega i, en conseqüència, l’arribada dels testos d’anticossos al Principat, que podrien estar disponibles al tomb del 20 d’abril.

Etiquetes

Comentaris

Trending