Rossell i Padreny discrepen sobre l'eficàcia de las campanyes de prevenció del consum d'alcohol i drogues

El ministre diu que s'ha canviat l'estratègia i el conseller del PS afirma que no arriben als joves

Roger Padreny durant la sessió de Consell General d'aquest dijous.
Roger Padreny durant la sessió de Consell General d'aquest dijous.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell i el conseller socialdemòcrata, Roger Padreny han discrepat sobre l'eficàcia de les campanyes de prevenció del consum i drogues. Rossell ha aportat dades de controls i de detencions mentre que Padreny creu que les campanyes no s'estan fent de manera adequada. El conseller ha formulat una pregunta en la sessió del Consell General d'aquest dijous.

Padreny alerta que hi ha "un problema cronificat d'alcohol i drogues al volant" i que amb les sancions no n'hi ha prou. Afirma que les campanyes no arriben als joves de 18 a 30 anys, un grup en el qual ha posat el focus. Ha demanat analitzar l'arrel del problema per posar en marxa mesures eficaces. Per Rossell, l'augment de les detencions està directament relacionat amb l'augment dels controls.

El ministre ha aportat dades com el número de controls, l'ampliació dels efectius a la policia o les detencions. Ha  concretat que del total de sancions imposades en el marc de la llei per consum d’alcohol, 30 han estat a menors i 92 a adults. Pel que fa al consum d’estupefaents, 23 dels càstigs han estat imposats a menors i 133, a adults. Així mateix ha volgut fer esment a la implantació dels tests de saliva i als controls en llocs clau com ara discoteques o bars. Ha recordat les campanyes les campanyes i tallers de prevenció a les escoles sobre els riscos d'alcohol i drogues.

Padreny, per la seva banda, ha afirmat que "hi ha una emergència nacional" i aposta per conscienciar la població, no pas per endurir les sancions com volen els grups de la majoria al Govern. Pel conseller, "si de veritat es vol dur a terme polítiques públiques que afrontin el problema cal abans una anàlisi de totes les variables que causen aquesta tendència positiva de conductors alcoholitzat i drogats. Ha preguntat si s'incrementarà la política de sancionar. Rossell ha contestat que està obert a totes les propostes per tal de millorar però ha subratllar que "quan és necessari sancionar, s'ha de fer".

 

 

 

Comentaris (3)

Trending