Representants de la societat propietària del 'Sabir' culpen de tots els mals el 'chapero' del vell Borrell

Comentaris

Els actuals responsables de Frademar, la societat titular del veler que va aparèixer fa un parell de setmanes en aigües de Colòmbia carregat amb 103 quilos de cocaïna, culpen de tots els mals de la patrimonial al jove malagueny que va ostentar poders de representació de la societat. Ni l’atorgant ni el beneficiari d’aquells poders, però, no hi poden dir la seva: amb poc temps de diferència l’un i l’altre van morir.

L’Altaveu s’ha posat en contacte amb la representació lletrada de Frademar, que ha assegurat que “s’ha de preservar el bon nom de la família Borrell” i l’ha desvinculat de qualsevol negoci tèrbol. I encara més, de qualsevol vincle amb la droga trobada al ‘Sabir’. No obstant això, les explicacions no són gaire clares més enllà d’assegurar que la societat es va crear al seu dia per gestionar el patrimoni familiar i que tots els problemes que ha viscut Frademar es deuen al fet d’haver atorgat poders especials en favor de Juan Manuel Sánchez Pearce.

En efecte, el soci majoritari i administrador únic de la societat, Josep Borrell Fradera, va atorgar el novembre del 2012 poders especials davant d’un notari del Principat a Sánchez Pearce. El primer tenia llavors 82 anys. El segon 26. Tots dos constava que vivien en un àtic de l’edifici Alfa del carrer Mirador d’Encamp. Però ni tan sols a la policia li consta aquesta informació. Amb posterioritat es va saber que els dos homes mantenien una relació íntima. I quan Pearce va aparèixer mort en un pis de Barcelona el 28 de gener del 2014, el seu entorn més proper va descobrir que era ‘chapero’.

L’atorgament dels poders, segons el notari que el va subscriure, es va fer amb totes les condicions degudes. I amb Borrell Fradera amb plenes capacitats. Els advocats de la societat Frademar i en la seva mesura també, representants de l’heureu de Borrell Fradera i accionista minoritari des del 1990 de la societat, Josep Borrell Arruga, asseguren que el poderdant patia una malaltia degenerativa de la qual es va valdre Sánchez Pearce per fer-li fer allò que més li va convenir. I que quan es van adonar de la situació, al cap d’uns mesos, durant el 2013 (“encara en vida del beneficiari, a qui es va trobar mort en estranyes circumstàncies”, segons que han recordat els consultats), els poders se li van revocar.

Els assessors legals de la família Fradera s’han estimat més no aprofundir en com es va constituir la societat ni en les propietats de què disposava, com ara el veler. Sols esmenten que durant els mesos que Sánchez Pearce va disposar de poders i va haver moviments que, en certa manera, ara s’estan discutint en seu judicial. Sobre l’embarcació, però, ni una paraula. I l’únic que és clar és que encara el dia que el vaixell, el ‘Sabir’, va aparèixer a Cartagena d’Índies carregat de droga continuava sota bandera andorrana i en nom de Frademar.

Comentaris

Trending