Xerrada sobre el bisbe Vidal i Barraquer en els actes del centenari de la coronació meritxel·liana

L’acte, amb la historiadora Meritxell Mateu i mossèn Ramon de Canillo, es podrà seguir en directe a través del Facebook del comú de Canillo

Comentaris

Francesc Vidal i Barraquer.
Francesc Vidal i Barraquer. ARXIU

Una conferència sobre el bisbe Francesc Vidal i Barraquer com a religiós compromès amb el poble tindrà lloc aquest dimarts en el marc dels actes que se celebren al tomb del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Meritxell. L’acte es farà a les 8 de la tarda a l’Auditori del Palau de Gel, però davant la situació pandèmica que es viu la millor solució és seguir la xerrada en directe a través del Facebook del comú de Canillo.

La presentació serà a càrrec del cònsol major de Canillo, Francesc Camp i la conferència estarà dirigida per la historiadora (a banda d’exministra, exconsellera general i exdiplomàtica) Meritxell Mateu i Pi i mossèn Ramon Rossell, rector de Canillo. Mateu és llicenciada en història per la Universitat Paul Valéry de Montpellier i en Relacions Internacionals per l’Institut Lliure d’Estudi de París.

La Verge de Meritxell, al santuari.

Relacionat

Preparatius per celebrar una coronació

El fet d’haver escollit la figura de Vidal i Barraquer no és casual. Va ser qui, l’agost de 1921, va presidir la missa de coronació de la Verge, esdevenint així un acte excepcional. De fet, Vida i Barraquer era llavors un dels grans eclesiàstics del moment, essent arquebisbe de Tarragona i gaudint ja de la designació vaticana de cardenal.

L’arquebisbe ad personam d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, serà l’encarregat de fer la cloenda de la xerrada. Com s’ha dit, la conferència es podrà seguir en ‘streaming’ des del Facebook del comú de Canillo en aquest enllaç.

Comentaris

Trending