Vives assistirà aquest dijous al Vaticà a les exèquies del Papa emèrit

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep estarà acompanyat en la missa en record de Benet XVI pels vicaris Navarri i Elvira i per l’ambaixador d’Andorra a la Santa Seu

Comentaris

Josep Ratzinger i Joan-Enric Vives durant una visita del segon al Vaticà.
Josep Ratzinger i Joan-Enric Vives durant una visita del segon al Vaticà. ARXIU

L’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, assistirà aquest dijous al Vaticà a les exèquies del papa emèrit Benet XVI. Vives acudirà al funeral en memòria de Joseph Ratzinger acompanyat per l’ambaixador d’Andorra davant la Santa Seu, Carles Álvarez Marfany, i pels seus vicaris i dos dels candidats locals a substituir Vives al capdavant de la diòcesi, Ignasi Navarri i Antoni Elvira.

El Papa emèrit va traspassar dissabte al matí, als 95 anys, a la seva residència vaticana, on vivia retirat des que el 2013 va renunciar a la cadira de Sant Pere. Ja llavors Vives va traslladar les seves oracions vers Benet XVI. A més a més, aquest dilluns, el Copríncep va signar en el llibre de condolences obert a la Nunciatura Apostòlica a Madrid, enviant el següent text: “Rebeu estimat Sr. Nunci el meu condol per la mort de l'estimat Papa emèrit S.S. Benet XVI, i prego a V.E. que transmeti a S.S. el Papa Francesc i als membres de la Casa Pontifícia la meva sentida comunió i la de la Diòcesi d'Urgell i la del Principat d'Andorra, en aquests moments de dolor i esperança cristiana. Elevem les nostres oracions al Déu i Pare de N.S. Jesucrist, el Pare de tota misericòrdia i consol, perquè aculli al seu Regne el bon Papa Benet i li doni el descans de la vida eterna, en la companyia dels seus àngels i dels seus sants. Que reposi en pau!”

Comentaris

Trending